'AB sınırında yeni bir savunma hattı oluşturulmalı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'AB sınırında yeni bir savunma hattı oluşturulmalı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Macaristan Başbakanı Orban, "AB, güney tarafından savunmasız. Yunanistan kıtayı koruyamıyor. Bulgaristan-Yunanistan ve Makedonya-Yunanistan sınırlarında yeni bir savunma hattı oluşturulmalı" dedi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Yunanistan'ın Avrupa'yı koruyamadığını bu yüzden Bulgaristan-Yunanistan ve Makedonya-Yunanistan sınırlarında yeni bir savunma hattının oluşturulması gerektiğini söyledi.

Polonya Başbakanı Beata Szydlo, resmi ziyaret için bulunduğu Budapeşte'de Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüştü.

Orban, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Szydlo ile sığınmacı krizi konusunda da görüştüklerini belirterek, "AB, güney tarafından savunmasız. Yunanistan kıtayı koruyamıyor, bu yüzden Macaristan'a göre Bulgaristan-Yunanistan ve Makedonya-Yunanistan sınırlarında yeni bir savunma hattı oluşturulmalı" dedi.

Szydlo ise İngiltere'nin AB'de reform taleplerine ilişkin, "Öneri, şimdiki haliyle kabul edilemez. Vişegrad Dörtlüsü, önerilerin AB seviyesinde değerlendirilmesini kabul etmeyecek'' diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...