'ABD BAE'nin Suriye teklifini memnuniyetle karşılıyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'ABD BAE'nin Suriye teklifini memnuniyetle karşılıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin, Suudi Arabistan’ın ardından Birleşik Arap Emirlikleri’nin de DAEŞ’e karşı savaşmak için Suriye’ye asker göndermeye hazır olduğunu belirtmesini memnuniyetle karşıladığı bildirildi.

ABD'nin, Suudi Arabistan’ın ardından Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) de terör örgütü DAEŞ’e karşı savaşmak üzere Suriye’ye asker göndermeye hazır olduğunu belirtmesini memnuniyetle karşıladığı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, BAE Dışişleri Bakanı Enver Gargaş’ın Suriye’de DAEŞ’e karşı kara operasyonu için asker göndermeye hazır olduklarına ilişkin sözlerini değerlendirdi.

Kirby, “Birleşik Arap Emirlikleri ileri çıkarak kara güçlerine destek vereceğini söyledi. Bu konu, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cubeyr ile yaptığımız son iki görüşmede ele alınmamıştı. Bu durumu memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

DAEŞ’e karşı savaşmak için gösterilen çabadan dolayı memnuniyet duyduklarını dile getiren Kirby, “Fakat hala ne düşündüklerini daha iyi anlamalıyız ve bunun koalisyonun ihtiyaçları ve çabalarıyla uyuştuğuna emin olmalıyız” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...