Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin'in Türkiye için intikam planı

Düzenleyen:
Putin'in Türkiye için intikam planı

DÜNYA Haberleri

Suriye'de IŞİD bahanesiyle sivil halka saldıran Putin, Türkiye'nin Suriye'ye girmesi için elinden geleni yapıyor. Bu sayede Türkiye'ye askeri bedel ödetmeyi planlıyor.

Milliyet gazetesi yazarı Nihat Ali Özcan bugünkü köşesinde, Putin'in Türkiye'yi Suriye'ye sokmaya çalıştığını bunun sebebi olarak da Türkiye'ye askeri olarak bedel ödetme planı olduğunu yazdı.
 
Rus liderin bu amaçla ekonomik, askeri ve örtülü operasyon kapasitesini seferber ettiğini belirten Özcan, şu ifadelere yer verdi: "Nitekim Rus Hava Kuvvetleri Suriye'deki harekâtını yoğunlaştırarak binlerce mülteciyi Türkiye sınırına doğru sürerken bunu hesaplıyor olmalı. Öte yandan, Türkiye'nin desteklediği silahlı grupları yok olmanın eşiğine getirerek, Türkiye'yi fiili müdahaleye mecbur edebileceğini düşünüyor."
 
İşte Özcan'ın Rusya ile ilgili bugünki yazısı;
 
Rusya ile Türkiye'nin çıkarlarının çatıştığı ilginç bir dönemden geçiyoruz. Gittikçe gerilen rekabet yeni bir aşamaya varmak üzere. Bunu tarafların yaklaşımları ve politika yapma araçlarının çeşitlenmesinden anlayabiliyoruz.
 
İNCİNEN GURURUNU TAMİR ETMEK İSTİYOR
 
Putin, bir yandan Esed'i desteklerken, bir yandan da Türkiye'yi Suriye konusunda provoke ediyor. Özellikle Türkiye'ye askeri yönden bedel ödetecek bir fırsat yaşatmaya çalışıyor. Şüphesiz bunda Putin'in incinen gururunu tamir arzusu da etkili.
 
Bu amaçla ekonomik, askeri ve örtülü operasyon kapasitesini seferber etmiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine propagandadan ekonomik ambargoya, Suriye'deki askeri hareketlilikten PKK faaliyetlerine kadar bir dizi hamleden söz ediyoruz. Gözden kaçırılmaması gereken husus, Rusya'nın örtülü operasyon faaliyetlerini her geçen gün yoğunlaştırması. Türkiye'nin boğuştuğu tüm sorunlar Rusya'ya elverişli fırsatlar sunuyor.
 
MÜDAHALEYE MECBUR BIRAKMAYA ÇALIŞIYOR
 
Rusya Türkiye'yi tek başına Suriye'de askeri harekâta mecbur bıraktığında amacına yaklaşmış olacak. Nitekim Rus Hava Kuvvetleri Suriye'deki harekâtını yoğunlaştırarak binlerce mülteciyi Türkiye sınırına doğru sürerken bunu hesaplıyor olmalı. Öte yandan, Türkiye'nin desteklediği silahlı grupları yok olmanın eşiğine getirerek, Türkiye'yi fiili müdahaleye mecbur edebileceğini düşünüyor.
 
Rusya, propaganda makinesini de çalıştırmaya devam ediyor. Türkiye'nin Suriye'ye askeri harekâta girişeceği yönünde haberler üretiyor. Bunu destekleyecek biçimde, Suudi Arabistan'ın Türkiye üzerinden Suriye'ye asker göndereceğini yayıyor.
 
DURAN KALKAN'IN AÇIKLAMASI DİKKAT ÇEKİCİYDİ
 
Örtülü operasyonların şiddetle yüklü olanı, düşman ülkeye yönelik paramiliter yapıların desteklenmesidir. Bu nedenle olup bitenlerin PKK ile ilişkilendirilmesi hiç de fantezi gibi durmuyor. Üstelik Türkiye'nin Batılı müttefikleriyle ayrışan Suriye ve PKK/PYD politikası Rusya'nın örtülü operasyon kapasitesini artırıyor.
 
PKK terör örgütünün liderlerinden Duran Kalkan'ın cumartesi günü yaptığı açıklama dikkat çekiciydi. Kalkan, "43 yıldır ilk defa kışın ve şehirlerde üslendik" dedi. Ardından, önümüzdeki haftalarda, aylarda eylemleri yayacaklarını, yoğunlaştıracaklarını, hükümete ağır bir ders vereceklerini ilan etti.
 
TÜRKİYE'Yİ SURİYE TOPRAKLARINA ÇAĞIRIYOR
 
PKK, 1992 sonbaharında Kuzey Irak'ta TSK ile mevzi savaşına tutuştu. Öcalan, örgütü eleştirirken, Engels'in deyimi ile ''köylü savaşına'' giriştikleri için militanları yerden yere vurdu. Eylemler, askeri gereklilikten çok Soğuk Savaş sonrası Rus ve İran siparişiydi. Bu gün çocukların eline silah verip, ''lümpen şehir savaşı'' sürdürenler aslında aldıkları bir ihaleyi yerine getiriyorlar. Rusya için Türkiye'yi içeride meşgul etmek gibi.
 
Rusya, tüm politika yapma araçlarıyla Türkiye'ye yüklenmeye devam ediyor. Eksik kalan konvansiyonel karşılaşma için de adeta Türkiye'yi Suriye topraklarına çağırıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...