Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Ermenistan Dağlık Karabağ'a PKK'nın yerleşmesine izin verdi'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Ermenistan Dağlık Karabağ'a PKK'nın yerleşmesine izin verdi'

DÜNYA Haberleri  / AA

ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, "Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ bölgesinde PKK ve diğer örgütleri yerleştirerek kendisine avantaj sağlamak istiyor" dedi.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Ermenistan, işgal ettiği Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ bölgesinde PKK ve diğer örgütleri yerleştirerek kendisine avantaj sağlamak istiyor" dedi. 

Gülbey, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin PKK’ya karşı son zamanlarda yaptığı operasyonlardan dolayı terör örgütünün üs olarak kullandığı Kandil'den Ermenistan'ın işgali altındaki Azerbaycan toprağı Dağlık Karabağ'a yerleşmeye başladığını söyledi.

Son zamanlarda düzenlenen operasyonlar sonrasında Terör örgütü PKK'nın üst düzey yetkililerinin bölgede sıkıştığını, bu nedenle kendisini daha güvende hissettiği ve eğitim kamplarının da bulunduğu Dağlık Karabağ'ı tercih ettiğini belirten Gülbey şunları kaydetti:

"Ermenistan, işgal ettiği Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ bölgesine PKK ve diğer örgütleri yerleştirerek kendisine avantaj sağlamak istiyor. Ermeni aileler, çocuklarını o bölgeye asker olarak göndermiyor. Ayrıca Azerbaycan ordusunun da işgal altındaki topraklarını geri almak için savaşa hazır olduğunu bildiği için bu tür silahlı örgütlerin gücüne ihtiyaç duyan Ermenistan, Rusya destekli olarak işgal ettiği toprakları PKK'nın üs olarak kullanmasına izin vermiş durumda."

"Kızıl Kürdistan kartını yeniden oynamak istiyorlar"

Gülbey, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

"Tarihten beri Rusya ile Ermenistan, Kafkasya Kürtlerini amaçları uğruna kullanarak, kurdurmak istedikleri Kızıl Kürdistan kartını yeniden PKK ile oynamak istiyorlar. Bunun Kürtlere faydası olmayacağı gibi bölge insanlarına da faydası olmayacaktır. Rusya ve Ermenistan, Kürtleri ve PKK’yı çok istediğinden değil de Türkiye ile arasının açılmasından dolayı bu desteği vermektedirler. Kafkasya Kürtleri bu oyuna gelmemeliler. Türkiye ve Azerbaycan da bu konuda gerekli tedbirleri almalı ve Rusya ile Ermenistan’ın bu sinsi oyununa son verdirmeliler."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...