İnsani Gelişme Vakfı kuruldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İnsani Gelişme Vakfı kuruldu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Türkiye'deki insani gelişmeyi desteklemek üzere İstanbul'da kurulan İNGEV, yoksullukla mücadele ve gelir dağılımının iyileşmesi konularına odaklanacak.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, İNGEV'in amacına uygun olarak karar vericilere yardımcı olacak analizler ve sosyal politika önerileri sunacağı, ilgili kamu, özel ve uluslararası kuruluşlar, yerel yönetimler ve üniversitelerle iş birliği yapacağı belirtildi.

İNGEV'in, uygulama projeleri geliştirerek, iş birliğine, dayanışmaya, ortak akıl ve üretime inanan faaliyetlerinde ana değerinin samimiyet olacağı ifade edilen açıklamada, vakfın yapacağı çalışmalarla hem Türkiye'de hem de dünyada referans kabul edilmeyi hedeflediği vurgulandı.

Vakfın, yoksullukla mücadele ve gelir dağılımının iyileşmesi konularına odaklanacağı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İNGEV Başkanı Vural Çakır, insani kalkınmanın çok geniş bir kavram olduğunu belirtti.

Gelir dağılımının iyileşmesine, eğitimli istihdamın artırılmasına ve yoksullukla mücadeleye katkı yapmak istediklerini aktaran Çakır, "Farkındalığı yükselterek, sosyal politika araştırmaları yoluyla karar vericilere, önerilerde bulunarak ve bizzat uygulamasında yer alacağımız projeler geliştirerek katkı yapmak istiyoruz. Kalkınarak büyüme daha mutlu bir toplumun temel itici gücü" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...