Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tüm Türkiye'ye çağrı

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tüm Türkiye'ye çağrı

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü ile ilgili tweet attı, Türkiye'ye çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir resepsiyon verdi.
 
Resepsiyonda konuşan Erdoğan, önemli mesajlar verdi.
 
Anayasa'nın 58. Maddesinde "Devlet, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için gerekli tedbirleri alır" hükmünün yer aldığını hatırlatan Erdoğan, "Devletin en üst temsilcisi olarak bu hükmün gereğinin yerine getirilip getirilmediğinin takibini yapmak benim asli vazifemdir. Ayrıca diğer tüm zararlı alışkanlıklarla birlikte sigaraya karşı mücadele etmek şahsi olarak benimsediğim bir prensibimdir. Sigara içme özgürlüğü diye bir özgürlük asla olamaz. Nasıl intihar etme özgürlüğü yoksa, kendi kendini ölümcül hastalığa maruz bırakma özgürlüğü yoksa neticesi bu sonuçlara çıkan zararlı alışkanlıklarla ilgili özgürlük de olamaz. Asıl olan sigara içenin değil, sigara içmeyenin özgürlüğünü korumaktır. Çünkü sigara içmeyen kişi tamamen kendi iradesi dışında bir tehlikeye, bir tehdide maruz kalmaktadır.
 
Devlet hırsıza karşı nasıl mal sahibini, teröriste karış nasıl masum vatandaşı korumak mecburiyetindeyse tütüne, alkole, uyuşturucuya karşı da vatandaşını o şekilde kollamak zorundadır. Bu çerçevede yürütülen tüm çalışmaların hem devletin en üst temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamı adına hem de şahsi olarak sonuna kadar arkasındayım, sonuna kadar destekçisiyim." dedi.
 
Erdoğan, bugüne kadar kimin cebinde sigara paketi gördüyse hemen pakete el koyarak, sigara paketinin sahibine sigarayı bırakma telkininde bulunduğunu belirterek, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sigarayı bırakmasını tavsiye ve ısrar ettiği kişilere ilişkin resimler, sigara paketleri ve Sağlık Bakanlığının konuyla ilgili çalışmalarından oluşan serginin açıldığını söyledi.
 
Ziya Paşa'nın "Bir katre içen çeşme-i pür hun-ı fenadan / Başın alamaz bir dahi baran-ı beladan" mısralarını hatırlatan Erdoğan, "Yani fenalığın kan dolu çeşmesinden bir yudum içen bir daha başını bela yağmurlarından kurtaramaz" açıklamasında bulundu.
 
ERDOĞAN'DAN TÜRKİYE'YE ÇAĞRI
 
Resepsiyon sonrası twitter hesabından bizzat tweet atan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm vatandaşlarımızı #HayatSigarasızGüzel çağrımıza kulak vermeye ve destek olmaya davet diyorum. RTE" diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tüm Türkiye'ye çağrı

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...