PASHA Bank, 4 milyar $'lık üçgende BÜYÜYECEK

Düzenleyen:
PASHA Bank, 4 milyar $'lık üçgende BÜYÜYECEK

Ekonomi Haberleri

Bakü merkezli bölgesel finans kuruluşu PASHA Bank’ın Türkiye’deki iştiraki PASHA Yatırım Bankası, bu bölgede sürdürdüğü faaliyetlerine hız veriyor.

Ö. Faruk Bingöl İSTANBUL
2015 yılının Ocak ayında ödenmiş sermayesini 255 milyon TL’ye çıkaran PASHA Bank’ın kredi büyüklüğü; sağlanan ek kaynaklar ile beraber 373 milyon TL’ye ulaştı. PASHA Bank Genel Müdürü H. Cenk Eynehan, "Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’ın dahil olduğu üçgende 4 milyar dolara ulaşan ticaretin gelişimine katkı sağlamak için çalışıyoruz. Kurumsal ve ticari müşterilerimize butik bankacılık anlayışı içerisinde ürünlerimizi sunuyoruz. Şu anda 56 aktif müşterimiz var. Kredilerimizin üçte birini Azeybaycan, üçte ikisini de Türkiye'de kullandırdık. Gürcistan'la ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şirket evlilikleri ve dış ticaretin finansmanı başta olmak üzere, büyüme potansiyeli olan sektörler önceliklerimiz arasında. İnşaat başta olmak üzere lojistik, enerji, finans ve imalat sektörlerine odaklanacağız. Küresel ekonomideki risklerin farkındayız. Ancak sermaye yeterlilik rasyomuz yüzde 90. Bunu fonlarla daha da artırabiliriz" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...