BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Isırganlı dondurma

Isırganlı dondurma

Şifalı bitkiler arasında yer alan ancak tazeyken deriyle teması halinde yanmaya yol açan ısırgan otu, Trabzonlu bir dondurma üreticisi tarafından dondurma yapımında kullanılıyor.



TRABZON - Şifalı bitkiler arasında yer alan ancak tazeyken deriyle teması halinde yanmaya yol açan ısırgan otu, Trabzonlu bir dondurma üreticisi tarafından dondurma yapımında kullanılıyor. Dondurma ustası Önder Yılmaz “Yeni dondurma türleri için çeşitli fikirler üretiyorduk. İlaç yapımında, kanser ve böbrek hastalıklarında kullanıldığını duyduğumuz ısırgan otunu bir de dondurmada deneyelim dedik. Galiba başarılı da olduk” dedi. Halkın, ısırganlı dondurmaya ilgi gösterdiğini, çoğunlukla meraklarını gidermek için tadına bakanların sürekli bu dondurmadan sipariş ettiklerini söyledi.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT