Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'deki ikinci ön seçimin galibi Sanders ve Trump oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'deki ikinci ön seçimin galibi Sanders ve Trump oldu

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin 45'inci başkanının belirleneceği seçim süreci kapsamında New Hampshire eyaletinde düzenlenen ön seçimleri, Demokrat Parti’de Sanders, Cumhuriyetçi Parti kanadında ise Trump önde tamamladı.

Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan eyalette Cumhuriyetçi ve Demokrat partilere kayıtlı 730 bin seçmen bulunuyor. Geleneksel seçim sistemiyle yapılan ön seçimlere partililerin ilgilisi de büyüktü. Sabaha kadar süren yoğun kar yağışına rağmen seçmenler sandık başında uzun kuyruklar oluşturdu.

Partililerin oy verme işlemleri yerel saatle 19.00’da sona erirken, yetkililer rekor katılımın gerçekleştiğini bildirdi.

Seçimin galibi Sanders ve Trump

Ön seçimleri, Demokrat Parti’de aday adayı Vermont Senatörü Bernie Sanders partililerin yüzde 60’ının desteğini alarak önde tamamladı. Partinin diğer aday adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ise yüzde 39’luk bir destek bulabildi. 

Cumhuriyetçi Parti kanadında ise iş adamı Donald Trump yarışı önde tamamladı. Partililerinin oylarının yüzde 35’ini alan Trump’ın da anketlerde birinci geleceği görülüyordu. Trump, Iowa’daki ilk ön seçimde anketlerdeki üstünlüğüne rağmen yarışı ikinci sırada tamamlamıştı. 

Ülkede bir sonraki ön seçimler 20 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Demokrat Parti 20 Şubat'ta Nevada'da "parti toplantıları" yöntemiyle, Cumhuriyetçi Parti ise Güney Carolina'da geleneksel seçim usulüyle ön seçimlerini yapacak. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...