Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

3 ev kül oldu, 1 kadın yanarak can verdi!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
3 ev kül oldu, 1 kadın yanarak can verdi!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Esençay Mahallesi'nde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında üç ev tamamen yandı, 86 yaşındaki yaşlı kadın yanan evde hayatını kaybetti.

Menteşe ilçesine 50 kilometre uzaklıktaki Esençay Mahallesi'nde Ayna Çelik (86) isimli yaşlı kadının yaşadığı evde elektrik kontağından kaynaklandığı tahmin edilen yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, bitişikteki Emin Varlı ve Ali Ay isimli vatandaşların evlerine de sıçradı. Ahşap evlerin yanması ile alevler yanlardaki evlere de sıçradı. Camiden yapılan anons ve silah atarak diğer mahalle sakinleri uyarıldı. İlk müdahale mahalle meydanında Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait su tankeri ile yapıldı. Yapılan ilk müdahalede alevlerin diğer evlere sıçraması önlendi. 

Esençay Mahalle Muhtarı Niyazi Orhan'ın 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramasıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. 112 Acil Servis ve Göktepe Mahallesi Jandarma Karakol ekipleri ve daha sonra Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri de yangın mahalline geldi. İlk müdahaleyi mahalleye 6 kilometre uzaklıkta sürekli olarak konuşlandırılan itfaiye ekipleri yaparken, Menteşe’den de takviye itfaiye ekipleri geldi. 5 saat süren söndürme çalışmasının ardından yangın kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle 3 evde de göçme meydana geldi. 

Yangında, evden çıkamayan Ayna Çelik isimli yaşlı kadın hayatını kaybetti. Ceset, yapılan incelemenin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi. 
Belediye Başkanı Bahattin Gümüş yangın haberini aldıktan hemen sonra olay yerine geldi. Gümüş, “Gece saat 12.00 sıralarında büyük ihtimalle elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın çıktı. Yangında üç ev tamamen yandı. Yaşlı bir vatandaşımız evde yandı. Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri olay yerinde. Evlerin hepsi ahşap ve birbirlerine çok yakın. Mahalleye 6 kilometre uzaklıkta Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin bulunması ve mahallede yine Büyükşehir Belediyesi’nin yangın tankının bulunması faciayı önledi. Eğer itfaiye ekipleri ve yangın tankı bulunmamış olsaydı yangın boyutu çok daha büyük olurdu. Çünkü evlerin hepsi birbirine çok yakın ve hepsi de ahşap ev. Evlerin ahşap olması nedeniyle çok kısa bir sürede alevler üç evin tamamen yanmasına neden oldu” dedi. 

AYDEM 5 SAAT SONRA GELDİ 
Esençay Mahallesi'nde gece çıkan ev yangınından hemen sonra mahalle sakinleri Muğla'nın elektrik dağıtım şirketi AYDEM'i aradı. Vatandaşlar elektrik tellerinin tehlike arz ettiğini belirttiğini söyleyerek elektrik hatlarının kesilmesini istedi. Vatandaşalar yangından 5 saat sonra olay yerine gelen AYDEM ekiplerine tepki gösterdi. 
Jandarma olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...