Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'daki tren kazasında ölü sayısı artıyor

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Almanya'daki tren kazasında ölü sayısı artıyor

DÜNYA Haberleri  / DHA

Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Bad Aibling'de dün sabah meydana gelen tren kazasında kayıp olan son kişi de bu sabah ölü olarak bulundu. Rosenheim polisinden yapılan açıklamada, kazada ölenlerin sayısının 11'e çıktığı belirtildi.

Yukarı Bavyera'da Holzkirchen ve Rosenheim istasyonları arasında sefer yapan Meridian trenlerinin çarpışmasına ilk belirlemelere göre insan hatası neden oldu. Basına yansıyan ilk değerlendirmelere göre, bir demiryolu çalışanı geç kalan lokomotifin geçişine izin vermek için, otomatik sinyal sistemini manuel olarak kapattı. Bu esnada karşı yönden gelen tren geçiş sinyali aldı ve korkunç kaza meydana geldi.

Çarpışma anında trenlerde 150 dolayında yolcu olduğu belirtilmişti. Yaklaşık 700 kurtarma ekibinin yürüttüğü kurtarma çalışmalarının sonunda 11 kişinin cesedine ulaşıldı. Kazada 18‘i ağır, 63 de hafif olmak üzere 81 yaralı olduğu kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...