Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bulgaristan’dan BM'ye Genel Sekreter adayı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bulgaristan’dan BM'ye Genel Sekreter adayı

DÜNYA Haberleri  / AA

Bulgaristan, UNESCO Genel Direktörü İrina Bokova'yı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği için aday gösterdi.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, BM'ye mektup göndererek, ülkenin BM Genel Sekreter adayının İrina Bokova olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, 5 yıllık süre için BM Güvenlik Konseyi'nin önerisi üzerine BM Genel Kurulu'nun onayıyla seçiliyor. Görev süresini dolduran genel sekreter tekrar aday olabiliyor. 

Güney Kore'nin eski Dışişleri Bakanı Ban Ki-mun, BM tarihindeki 8. genel sekreter. Ban'ın ikinci beş yıllık dönemi 2016 sonunda tamamlanacak. İki dönem görev yapan Ban Ki-mun'un tekrar seçilmesi için yazılı kurallara göre bir engel bulunmuyor ancak BM tarihinde hiçbir genel sekreterin iki dönemden fazla görev yapmamış olması bu konuda bir teamülün oluşmasını sağladı.

BM'ye Bulgaristan Dışişleri Bakanı Daniel Mitov'un gönderdiği mektupta, Bokova’nın hayat hikayesine ve iş deneyimlerine yer verildi. Evli ve iki çocuk annesi olan Bokova, geçmişte Bulgaristan’da milletvekilliği ve Dışişleri Bakanlığı yapmış, 2009 yılından günümüze de UNESCO Genel Direktörlüğü görevini sürdürüyor.

Öte yandan, Bulgaristan'da BM Genel Sekreterliği adaylığı için, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürmekte olan Kristalina Georgieva'nın da adı anılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...