Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bulgaristan'da Lütvi Mestan liderliğinde DOST Partisi kuruluyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bulgaristan'da Lütvi Mestan liderliğinde DOST Partisi kuruluyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Kırcaali Bağımsız Milletvekili Ahmed, "Halkımızın teveccühü doğrultusunda, Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi adı altında yeni bir parti kurmaya karar verdik" dedi.

Bulgaristan'da Kırcaali Bağımsız Milletvekili ve Bulgaristan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Şabanali Ahmed, "Siyaset boşluğu kabul etmeyeceği için halkımızın teveccühü doğrultusunda, Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi (DOST) adı altında yeni bir parti kurmaya karar verdik" dedi.

Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi'nin (HÖH) eski Genel Başkanı Lütfi Mestan'ın, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinde Türkiye'ye destek vermesinin ardından partinin onursal başkanı Ahmet Doğan tarafından görevinden uzaklaştırılması ve partiden ihraç edilmesi üzerine, istifa kararı alan eski HÖH milletvekili Ahmed, kuracakları yeni partiyle ilgili AA muhabirine konuştu.

Kısaca "DOST Partisi" olarak ismini tescil ettirdikleri Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi'ni bu ay içinde resmen kuracaklarını anlatan Ahmed, kurucular arasında Mestan dahil HÖH'ten ayrılan 6 milletvekilinin bulunduğunu söyledi.

Kırcaali bağımsız milletvekili Şabanali Ahmed, "40-45 gündür halkın içerisindeyiz. Değişik kesimlerden insanlarla, HÖH'ü, Mestan'ı ve Ahmet Doğan'ı görüştük. Fikir alışverişinde bulunduk. Sonunda şunu gördük ki, gerçekten böyle bir oluşuma ihtiyaç var. Böyle siyasi bir partinin kurulmasına gereksinim duyuldu. Halkın teveccühü bu yöndeydi. Siyaset boşluğu kabul etmeyeceği için halkımızın teveccühü doğrultusunda, 'Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi' adı altında yeni bir parti kurmaya karar verdik" dedi.

Hedeflerinin Bulgaristan'da yapılacak ilk seçimlerde yüzde 4'lük seçim barajını aşmak olduğuna vurgu yapan Ahmed, "Bunu başarabileceğimize de düşünüyoruz. Burada gerek Türk azınlık olsun, gerekse demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanan ve kendilerine hizmet edilmesini isteyen tüm seçmen kitlesinin, kurduğumuz yeni partimizin lehine tercihlerini kullanacaklarına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...