Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İranlılar Türkiye diye çırpınıyor

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
İranlılar Türkiye diye çırpınıyor

DÜNYA Haberleri  / DHA

İran bu kez Türkiye'in turizmini hedef aldı. İranlı bazı medya kuruluşları Türkiye'nin güvenli bir ülke olmadığını iddia ederek ülke vatandaşlarından başta Nevruz tatili olmak üzere seyahat için Türkiye'ye gitmeme çağrısında bulundular.

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, İranlı turistlerin tatil için Türkiye'ye büyük ilgi göstermesini eleştirerek, Rusya ve Almanya vatandaşlarının Türkiye'ye seyahat etmemesi ile zor günler geçiren Türkiye'nin "saf" İran vatandaşlarına yöneldiğini ileri sürdü.

İran vatandaşlarının ülkedeki 2 haftalık Nevruz bayramı tatil süresini Türkiye'de geçirmeleri için seyahat ajanslarının ülkede geniş kapsamda reklamlar yapmasını eleştiren Fars, "Türkiye'de güvenlik ve terör tehdidi olmasına rağmen İranlılar hala bu ülkeye gitmek için adeta çırpınıyor " ifadelerini kullandı.

İranlılar Türkiye diye çırpınıyor

DAEŞ'in Türkiye'nin turistik bölgelerinde saldırı girişiminde bulunacağı yönelik tehditler yaptığını öne süren İran ajansı, örgütün Antalya ve Kemer'de binlerce turisti hedef alabileceğini iddia etti.

"Türkiye'ye giren parayı hazmedemedi"

Ajans, ülkedeki bazı milletvekillerinin görüşlerini de yansıttı. Meclis Ulusal Güvenlik Komisyonu üyesi Bakır Hüseyni, Türkiye'nin güvenli bir ülke olmadığını ve ahlaki açıdan aileler için uygun bir destinasyon olmadığını iddia ederek halkın Türkiye'ye seyahat etmesini eleştirdi. Aynı komisyonda görevli milletvekili Muhammed Hasan Asferi, Nevruz tatili süresince yurt dışına seyahat kapsamında ülkeden 400 milyon dolar paranın çıkmasını eleştirdi. Meclis Kültür Komisyon üyesi milletvekili Fatma Alya, " Türkiye, vatandaşlarımız için güvenli ülke değil. Daha önce bu ülkeye seyahat eden turistler terör saldırılarına maruz kaldı, bir kaç kez de İranlı turistleri taşıyan otobüsler hedef alındı" diye konuştu.

İranlılar Türkiye diye çırpınıyor

İran'ın bir diğer yarı resmi haber ajansı Tasnim de vatandaşlardan Türkiye'ye seyahat etmemelerini istedi. Ajans, " Türkiye, turistler için güvenli ülke değil. Ankara, protestoları bastırmak için sokak ve caddeler güvenlik güçlerini konuşlandırmıştır. Nasıl ki Almanlar Türkiye'ye gitmiyorsa İranlılar da gitmesin" diye yazdı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...