Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eto’o sadece 5 takımı pas geçti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Eto’o sadece 5 takımı pas geçti

SPOR Haberleri  / İHA

Antalyaspor’un Kamerunlu yıldızı Samuel Eto’o, 20 maçta 12 gol kaydederken, yalnızca 5 takıma gol atamadı.

Türkiye’ye geldiği ilk günden bu yana mütevaziliği, sempatikliği ve duyarlılığı ile dikkat çeken Samuel Eto’o, kırmızı-beyazlı takım ile Spor Toto Süper Lig’de çıktığı 20 maçta yalnızca 5 takıma gol atamadı. İspanya, İngiltere, İtalya ve Rusya liglerinde de forma giyen ve sayısız gole imza atan Kamerunlu yıldız futbolcu Samuel Eto’o, 18 takımlı Süper Lig’de 20 haftada rakip filelere 14 gol atıp, 5 kez asist yaptı.

20 HAFTADA 5 TAKIMA GOL ATAMADI

Bin 757 dakika sahada kalan Eto’o, Antalyaspor formasıyla çıktığı 20 maçta sadece 5. haftada Çaykur Rizespor, 6. haftada Sivasspor, 7. haftada Kasımpaşa, 16. haftada Trabzonspor ve 17. haftada oynanan Gaziantepspor karşılaşmalarında ağlarını sarsmayı başaramadı. 34 yaşındaki deneyimli forvet oyuncusu, gol atamadığı bu 5 maçta ise, deplasmanda oynadıkları ve 5-1 kaybettikleri maçta takımın tek golünü atan Emrah Başsan’a asist yaptı.

GOL KRALLIĞINDA İKİNCİ SIRADA

Ligde 15 gollü Beşiktaşlı Mario Gomez’in ardından gol krallığında 14 golle ikinci sırada bulunan Eto’o, 20 hafta sonunda iki maç oynadıkları Medipol Başakşehir’e 2, Gençlerbirliği ve Fenerbahçe’ye 1 gol attı. Kamerunlu golcü oyuncu ligin ilk yarısında oynadıkları maçlarda ise, Eskişehirspor, Bursaspor, Beşiktaş, Akhisar Belediye, Kayserispor, Galatasaray, Osmanlıspor, Konyaspor ve Mersin İdman Yurdu ağlarına 1’er gol kaydetti. Kırmızı-beyazlı takımın dünyaca ünlü golcü oyuncusu öte yandan ligin ilk yarısında oynanan ve gol atamadığı Çaykur Rizespor maçında ve ikinci yarıda oynanan Medipol Başakşehir maçında 1’er asist yaptı. Eto’o gol attığı Galatasaray, Konyaspor ve ligin ikinci yarısındaki Fenerbahçe maçında da takımı adına 1’er kez gol pası verdi.

LİGDEKİ 6 GALİBİYETTE DE GOL ATTI

Samuel Eto’o’nun gol attığı maçlarda Antalyaspor, 6 galibiyet aldı. Ligde 20 hafta sonunda kırmızı-beyazlı takımın ligde aldığı 6 galibiyetin tamamında Eto’o’nun gol attığı görülüyor. Antalyaspor, Eto’o ile ilk hafta Medipol Başakşehir, 2. hafta Gençlerbirliği, 4. hafta Eskişehirspor, 8. hafta Bursaspor, 15. hafta Mersin İdman Yurdu ve 20. haftada oynanan Fenerbahçe maçlarında attığı gollerle takımının sahadan galibiyetle ayrılmasına katkı da bulundu.

GOL ATTIĞI MAÇLARDA 3 BERABERLİK VE 3 YENİLGİ VAR

Eto’o’nun gol attığı maçlarda Antalyaspor, 3 beraberlik ve 3 yenilgi de aldı. Eto’o, 11. haftada Kayserispor, 12. haftada Galatasaray ve 13. haftada oynanan Osmanlıspor maçında takımı adına attığı gollerde kırmızı-beyazlı takım sahadan beraberlikle ayrıldı. Kamerunlu yıldız golcü 9. haftada Beşiktaş, 10. haftada Akhisar Belediyespor ve 14. haftada Torku Konyaspor maçında gol atmasına rağmen takımının sahadan yenik ayrılmasına engel olamadı.

ETO’O’NUN GOL ATAMADIĞI HAFTALAR

Ligde 12 takıma gol atma başarısı gösteren dünyaca ünlü golcü oyuncu Eto’o, 3. hafta Fenerbahçe, 5. hafta Çaykur Rizespor, 6. hafta Sivasspor, 7. hafta Kasımpaşa, 16. hafta Trabzonspor, 17. hafta Gaziantepspor, 18. hafta Medipol Başakşehir ve 19. haftada Gençlerbirliği ile oynanan maçlarda ise gol atamadı. Yıldız oyuncu Fenerbahçe’ye ligin ilk yarısında gol atamazken, ikinci yarıda Antalya’da oynanan maçta rakip fileleri havalandırdı. Medipol Başakşehir ve Gençlerbirliği’ne sezonun ilk devresinde gol atan Eto’o, ikinci devresinde oynanan karşılaşmalarda ise gol atamadı.

LİGDE 20 HAFTADA 3 KEZ SARI KART GÖRDÜ

Spor Toto Süper Lig’de Antalyaspor formasıyla 20 maçta bin 757 dakika sahada kalan Samuel Eto’o attığı 14 gol ve yaptığı 5 asistin dışında 3 maçta da sarı kart gördü. Eto’o, ligin 2. haftasında Gençlerbirliği, 7. haftasında Kasımpaşa ve 9. haftada Beşiktaş maçında sarı kart gördü. Kamerunlu oyuncu Beşiktaş maçında gördüğü kart ile ceza sınırında bulunurken, sonrasında takımıyla birlikte çıktığı 11 hafta boyunca kart görmedi. Samuel Eto’o ligde oynanan karşılaşmalarda sarı kart görmesi halinde cezalı duruma düşecek.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...