Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'NATO'nun müttefiklerini nasıl destekleyeceğini tartışacağız'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'NATO'nun müttefiklerini nasıl destekleyeceğini tartışacağız'

DÜNYA Haberleri  / AA

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO savunma bakanları toplantısında, sığınmacı ve mülteci krizi karşısında müttefiklerin nasıl destekleneceğini tartışılacağını belirterek, "Bunu Türkiye'nin inisiyatifi temelinde yapacağız" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO savunma bakanları toplantısı öncesinde basına yaptığı açıklamada, toplantıda, ittifakın savunma ve caydırıcılığının güçlendirilmesine dönük kararlar alacaklarını söyledi. 

NATO'nun doğu kanadındaki varlığının güçlendirilmesine dair bakanların yeni adımlar atılması hususunda görüş birliği sağlamasını beklediğini ifade eden Stoltenberg, "Bu, NATO'nun, herhangi bir müttefike karşı herhangi bir saldırıya cevap vereceğine dair net bir sinyal gönderecektir" dedi.

"Atılacak adımları tartışacağız"

Toplantının gündeminde, sığınmacı krizinin de olacağına işaret eden Stoltenberg, şöyle konuştu:

"NATO'nun Avrupa, Avrupa'ya yakın yerler, Ortadoğu, Suriye ve Türkiye'de gördüğümüz sığınmacı ve mülteci krizi karşısında müttefikleri nasıl destekleyeceğini de tartışacağız. Bunu Türkiye'nin inisiyatifi temelinde yapacağız. Savunma bakanları arasında bunun tartışılması önemli. Hepimiz endişeleri anlıyoruz, sığınmacı ve mülteci kriziyle bağlantılı insani trajedileri ve tüm zorlukları görüyoruz. Elbette müttefikimiz Türkiye ve diğer müttefikler, NATO'nun bu konuda nasıl yardım edebileceğini gündeme getirdiğinde bunu çok ciddi şekilde ele alırız ve nasıl adım atacağımızı tartışırız.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...