Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakanlık kadınlar için harekete geçti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bakanlık kadınlar için harekete geçti

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Adalet Bakanlığı, suç mağduru olan kadınlara destek çalışmaları kapsamında "Adli Süreçte Suç Mağduru Kadınların Desteklenmesi Çalıştayı" düzenliyor.

Adalet Bakanlığı tarafından yargı reformu stratejisi kapsamına alınan suç mağduru kadınların desteklenmesi konusunda çalışmalar devam ediyor. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanlığı'nca yürütülen yeni destek modeli ile suç mağduru kadınların adalete erişimleri kolaylaştırılacak, adli süreçlerde yaşadıkları sorunları giderecek adımların atılması planlanıyor. "Adli süreçte kadın mağdurların desteklenmesi" isimli projede aile içi şiddet ve cinsel suç mağdurları başta olmak üzere suç mağduru kadınların adli süreçte yaşadıkları sorunlar tespit edilerek, adli hizmet sunumuna yönelik hizmet etkinliğinin artırılması planlanıyor. Adalet Bakanlığı ile İngiltere Büyükelçiliği işbirliğinde yürütülen proje kapsamında pilot illerde uzman ekiplerce suç mağduru kadınlar ile derinlemesine görüşmeler gerçekleştirilerek, adli süreçte yaşadıkları sorunlar tespit edildi.
Adalet Bakanlığı tarafından ayrıca İstanbul'da 11-12 Şubat tarihlerinde "Adli Süreçte Suç Mağduru Kadınların Desteklenmesi Çalıştayı" düzenlenecek. Kamu kurum ve kuruluşu temsilcilerinin, hakim ve cumhuriyet savcıları, akademisyen ve uzmanların katılacağı çalıştayda, analiz ve araştırmalardan elde edilen veriler masaya yatırılarak, çözüm önerileri tespit edilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...