Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kırıkkale'de şap karantinası kaldırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kırıkkale'de şap karantinası kaldırıldı

YAŞAM Haberleri  / AA

Kırıkkale'de şap hastalığı nedeniyle uygulanan karantinanın kaldırıldığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada, kentte ve özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde görülen şap hastalığı nedeniyle birçok ilde kapalı bulunan hayvan pazarlarının hastalığın bitmesiyle açılmaya başladığını belirtti.
Kırıkkale'deki karantinanın da 8 Şubat itibarıyla kaldırıldığına işaret eden Kırbaş, Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonunun kararıyla Kırıkkale Canlı Hayvan Pazarı'nın bugünden itibaren hizmet vermeye başlayacağını vurguladı.
Karantina nedeniyle yaklaşık 2,5 aydır Kırıkkale'ye hayvan naklinin yapılmadığına işaret eden Kırbaş, "Şap hastalığı ve karantina nedeniyle ilimize ithal hayvan getirilemiyordu. Aldığımız önlemleri etkin bir şekilde uyguladık. Aşılama çalışmalarımızı hızlı bir şekilde bitirdik. Bu çalışmalarımızın neticesinde yine komisyon kararıyla canlı hayvan pazarının açılmasına karar verildi. Üreticilerimize ve vatandaşlara hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...