Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Her sürücüye zeka testi yapılmayacak

Düzenleyen:
Her sürücüye zeka testi yapılmayacak

Ekonomi Haberleri

Ehliyet almak isteyenlerin kafasını karıştıran zekâ testi, ancak aile hekiminin sevk etmesi ve psikiyatri uzmanının gerekli görmesi halinde yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe göre 1 Ocak’tan itibaren ehliyet alacak sürücülere IQ (zekâ) testi yapılacağı duyurulmuştu. Sağlık Bakanlığı, her sürücü adayına zekâ testi yapılmasının söz konusu olmadığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Hekimlerimiz tarafından muayene sırasında ‘ağır akıl hastalığı’, ‘demans’, ‘kişilik bozukluğu’ ve ‘uyuşturucu madde bağımlılığı’ gibi bir durumun tespit edilmesi halinde, kişi psikiyatri uzmanına sevk edilir. Psikiyatri uzmanının gerekli görmesi halinde zekâ testi yapılır. Bu testin sonucunun ‘79 ve altı’ çıkması halinde kişinin sürücü belgesi alamayacağına karar verilmektedir. Dolayısıyla her sürücü adayına zekâ testi yapılmayacaktır. Aile hekiminin sevk etmesi, psikiyatri uzmanının da uygun görmesi halinde zekâ testi yapılabilecektir” denildi. Sürücü adayının, sağlık raporu almak için aile hekimleri ve özel sağlık kuruluşlarındaki pratisyen hekimlere başvurması gerektiği kaydedilen açıklamada, aile hekimlerine giden ve ileri bir sağlık sorunu olmadığı tespit edilen vatandaşlardan bu işlem karşılığında herhangi ücret talep edilmediği bildirildi. Sürücüde uzmanlık gerektirecek sağlık probleminin tespiti durumunda, kişinin söz konusu uzmanlık dallarının bulunduğu sağlık kuruluşlarına sevk edileceği, bu durumda sağlık kuruluşunun basamağına göre ücret tarifesi uygulanacağı bildirildi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...