Kanlarında boğulacaklar

Düzenleyen:
Kanlarında boğulacaklar

GÜNDEM Haberleri

PKK’lı teröristlerin hain saldırısında şehadet şerbeti içen kahramanlar memleketlerinde birer birer uğurlandı. Bölücülere en büyük cevabı şehidin kız kardeşi Ayla Seyfikli verdi.

Türkiye art arda gelen şehit haberlerine ağlıyor. Şırnak kent merkezinde önceki gece PKK’lıların devriye gezen zırhlı polis aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan polis memuru Mehmet Güngördü, Cizre ilçesinde PKK’lıların silahlı saldırısı sonucu özel harekât polisi Osman Yurt ile Er Vedat Dolançay ve İdil ilçesinde PKK’lıların Yüzsüren Karakolu’na yaptıkları saldırıda Er Arif Subaşoğlu şehit oldu. Şehitler için ilk tören Şırnak’ta yapıldı. 
Buradaki törenin ardından defnedilmek üzere Mehmet Güngördü Kayseri’ye, Osman Yurt Sivas’a, Er Vedet Dolançay Van’a, Er Arif Subaşoğlu ise Kocaeli’ye gönderildi.
Şehitlerden özel harekât polisi Osman Yurt’un Sivas’taki cenaze töreninde şehidin kız kardeşi Ayla Seyfikli, “İnşallah kanlarınızda boğulursunuz. Bizim şehitlerimizin cenazesi Türk bayrağına sarılı geliyor, sizinkiler ise çöplükte. İnşallah kahrolursunuz. Elinize hiçbir şey geçmeyecek, hainler, kalleşler” diyerek tepkisini dile getirdi. Vedat Dolançay’ın cenaze töreninde askerin ağabeyi Fırat Dolançay tabuta sarılarak “Bunu yapanlar Müslüman olamaz, bu hiçbir kitaba sığmaz.” diyerek gözyaşı döktü. Baba Vezir Dolançay ise, “Ben Kürt oğlu kürdüm. Şehidime kurban olurum” diyerek tepkisini dile getirdi.
Ayrıca Dolançay’ın, çatışmadan birkaç saat önce Bodrum’daki arkadaşına telefon mesajıyla “Az kaldı kardeşim ölmesek gelecem beni sabırsızlıkla bekleyin” diye yazdığı ortaya çıktı.
Acının bir başka adresi ise Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit olan Deniz Özel Kuvvetler’de görevli Yüzbaşı Fatih Yaşar’ın Konya’daki babaocağı idi. Cenaze namazının ardından Yüzbaşı Fatih Yaşar 2 yaşında kaybettiği annesinin yanına defnedildi. 

Kanlarında boğulacaklar

Öte yandan Şırnak İdil’de 1 Şubat’ta PKK’lı teröristlerin bombalı tuzağında yaralanan polis Tayfun Yüce ile aynı gün Diyarbakır Sur’da yaralanan Uzman Çavuş Hasan Talay tedavi gördükleri GATA’da önceki gün şehit olmuştu. Şehitlerden Tayfun Yüce Şanlıurfa’da, şehit Hasan Talay ise Balıkesir’de ebediyete uğurlandı. 
Bu arada Uludere’de 3 memurun işe gitmek için bindiği otomobilin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu hayatını kaybeden Ahmet Arttı ve Diyar Oslu memleketlerinde sessizce defnedildi. 

Acı hayatlar

 

Kanlarında boğulacaklar

∂ Sur’a geçici görevle giden Yüzbaşı Fatih Yaşar, evli ve 4 yaşında bir kız babasıydı.
∂ 4 kardeşten en büyüğü olan Er Arif Subaşoğlu terhisine 28 gün kala şehit oldu. 
∂ Geçici görevle Şırnak’a giden şehit Mehmet Güngördü’nün 3 ay sonra görevi bitiyordu.
∂ 6 kardeşi olan Vedat Dolançay, en son iki gün önce babasıyla telefonla görüşmüştü.  
∂ Hasan Talay, 4 ay önce eşi Hacer ile dünya evine girmiş ve geçici görev ile Sur’a gitmişti.
∂ 44 yaşındaki Osman Yurt’un töreninde şehidin 3 oğlundan Oğuzhan fenalaşarak yana doğru düşerken yakınları tarafından yakalandı.

2 ŞEHİT DAHA VERDİK

Diyarbakır Sur’da yürütülen operasyonlar sırasında ağır yaralanan 2 asker şehit oldu. Yaralı 2 askerin tedavisi ise sürüyor. Şehitlerden 37 yaşındaki uzman çavuş Osman Öz’ün Afyonkarahisar’ın Evciler ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Şehidin evli 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Diğer şehit Adanalı uzman onbaşı Kadir Genç ise 26 yaşındaydı ve 3 ay önce göreve başlamıştı. 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...