‘Başkanlığa hayır’ ihanettir

Düzenleyen:
‘Başkanlığa hayır’ ihanettir

POLİTİKA Haberleri

Davutoğlu: Başkanlık sistemiyle ilgili yanlış algıları gidermek için ülke çapında çalışacağız. Partiler anlaşsa bile yeni Anayasa’yı referanduma sunacağız

Yücel  KAYAOĞLU

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında önceki gün yapılan AK Parti MKYK toplantısında yeni Anayasa ve başkanlık sistemi masaya yatırıldı. Bazı MKYK üyeleri başkanlık sistemi ile ilgili olarak, “tek adamlık, eyalet sistemi ve ülkenin bölüneceği” şeklinde yanlış bir algı oluştuğunu, bu algının düzeltilmesi için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini dile getirdi. Davutoğlu ise, başta muhalefet olmak üzere bazı çevrelerin bilinci olarak başkanlık sistemini kişiler üzerinden tartıştığına dikkat çekti. Davutoğlu, şunları kaydetti: “Biz genel merkez olarak, yeni Anayasa ve başkanlık sistemi konusunda ayrı bir çalışma yapacağız. Kuracağımız gruplarla Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmaları ile eş zamanlı olarak kamuoyu oluşturacağız. Tüm Türkiye’de Anayasa ve başkanlık sistemini anlatacağız. Parlamenter sistemin tıkandığı, 7 Haziran’dan sonra koalisyonun bile kurulamadığını, sistemden kaynaklanan sorunların başkanlık sistemi ile aşılacağını anlatacağız. Bu konuda parti hukukçularından ve önceki dönemdeki uzlaşma komisyonu üyelerinden yararlanarak, vatandaşa başkanlık sisteminin gerçekte ne anlama geldiğini anlatacağız. Muhalefet, Sayın Cumhurbaşkanı üzerinden konuyu kişiselleştirerek tartışıyor, buna izin vermeyeceğiz. Başkanlık sistemi artık gereklidir, yarı başkanlık değil tam başkanlık gereklidir. Buna karşı çıkmak ihanet olur. AK Parti’nin yeni Anayasa perspektifinin omurgası da başkanlık sistemidir. Yeni Anayasa konusunda tüm partiler anlaşıp 367’yi bulsak bile yine de halka sunulmasından yanayız.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...