Şimdi de cavanda

Düzenleyen:
Şimdi de cavanda

SPOR Haberleri

Guangzhou Evergrande takımı bordo-mavili ekibin Angola asıllı Belçikalı futbolcusu için 6 milyon avro teklif etti

Futbol piyasasına hızlı giriş yapan Çinlilerin yeni gözdesi Trabzonspor. Son dönemde Demba Ba, Henrique, Burak Yılmaz, Ersan Gülüm ve Mbia gibi oyuncuları transfer ederek Türkiye pazarına hızlı giriş yapan Çin kulüpleri, bu kez Trabzonsporlu Cardozo ve Cavanda’nın peşine düştü. Bordo-mavili kulüpten Henrique ve Mbia'yı transfer eden Çin kulüpleri sakatlığı süren Cardozo’yu şimdilik beklemeye alırken Cavanda ısrarını sürdürüyor.
Kararı Hami Mandıralı verecek
Bordo-mavili yönetim, Fransa 2016'da Belçika forması ile boy göstermesi beklenen Cavanda'nın şimdi mi yoksa sezon sonu mu satılmasının daha avantajlı olacağı tartışırken Çin'in Guangzhou Evergrande takımı bu transferi bir an önce neticelendirebilmek istiyor. Guangzhou Evergrande yönetimi Cavanda için 6 milyon avro teklif etti. Bu teklif bordo-mavili camianın yüzünü güldürmekle birlikte yönetim bu futbolcu ile ilgili kararı Hami Mandıralı'ya bıraktı. Mbia’dan gelen 6 milyon avro ile rahatlayan bordo-mavililer teknik direktörü Mandıralı’nın Cavanda hakkındaki kararından sonra cevabını Çin kulübüne bildirecek. Karadeniz ekibi, Angola asıllı Belçikalı futbolcu Cavanda'yı sezon başı Lazio'dan 1,75 milyon avro bonservis bedeliyle transfer etmişti.
300 milyon lira kredi yolda
Öte yandan UEFA Finansal Fair Play kurallarını ensesinde hisseden Trabzonspor Yönetimi, ekonomik tabloyu bir an önce düzeltmek adına daha düşük faizli yeni kredi için girişimlere başladı. Başkan Muharrem Usta, mevcut kredi borçları ve birçok gelir kalemi ipotek altında olan kulübün tüm borçlarını devlet bankasından alacağı 300 milyon TL'ye yakın kredi ile kapatmayı hedefliyor. Bordo-mavili yönetim iki bankanın yöneticileri ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Başkan Usta’nın da yer aldığı görüşmelerin olumlu geçtiği ifade edilirken, Trabzonspor'un önümüzdeki günlerde daha rahat edeceği ve mali yönden önünün açılacağı belirtiliyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...