Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin’in 291. Tugayı Suriye’de

Düzenleyen: / Kaynak: Yeni Şafak
Putin’in 291. Tugayı Suriye’de

DÜNYA Haberleri  / Yeni Şafak

Suriye’ye kara birliği göndermediklerini iddia eden Kremlin’in yalanı, operasyona katılan Rus askerlerin paylaştığı fotoğraflarla ortaya çıktı. Rus ordusundaki 291 No’lu tugay, her türlü savaş aracıyla Türkmenlere karşı savaşıyor.

Ekim ayında Suriye'deki muhaliflere yönelik hava saldırılarına başlayan Rusya'nın kara birlikleriyle de belgelendi. Kremlin'in resmi açıklamalarında askerlerinin Suriye'deki kara operasyonlarına katılmalarının mümkün olmadığını vurgulamasına rağmen, paralı Rus askerlerinin Suriye'deki cephelerde çekilmiş fotoğrafları sosyal medyaya düştü. İnternette fotoğraf paylaşan birçok Rus askeri, başta Lazkiye'deki Türkmen gruplar olmak üzere Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gibi muhalif unsurlara karşı savaşıyor.

OBÜSLERLE VURUYORLAR
Suriye'ye kara harekatına katılan askerler Rusya'nın 291. Tugayı'na mensup. Bu tugayın sorumluluk bölgesi, Lazkiye'nin kuzey kırsalında Beşşar Esed'ın ordusu ile Türkmenler arasındaki temas çizgisinde bulunuyor. Bu tugay, Rusya'dan Msta-B tipi obüsler de getirerek bölgeye konuşlandırdı. Obüsün menzili 28 bin 900 metre. Rus-Esed kuvvetlerinin 30 km uzaklığında sadece muhalif unsurlar bulunuyor. Sadece bu durum, Suriye'ye konuşlanan 291 No'lu tugayın IŞİD'e karşı değil ılımlı muhaliflere karşı savaştığını gözler önüne seriyor.
'Buraların manyağıyım'
Suriye'de muhaliflere ve sivil yerleşim yerlerine bomba yağdıran onlarca pilottan biri olan Dmitriy Frolov, yakın döneme kadar Rusya-Ukrayna sınırındaki Seşa Hava Üssü'nde görev yapıyordu. Ukrayna'daki Rus karşıtı muhaliflere karşı savaşan Frolov'un şimdiki görev yeri ise Suriye'deki Hmeymim Hava Üssü oldu.
Frolov'u da sosyal medyada paylaştığı fotoğraf ele verdi ve Ukrayna kaynaklı Informnapalm isimli site, gerçeği deşifre etti. Fotoğraf paylaşan bir başka Rus piyadesi Nikita Gogevoy'un ifadeleri ise ilginç. Gogevoy'un, paylaştığı fotoğrafın altına “Suriye manyağı… Tabii ki avcılık yapıyorum” yazması, rejim muhaliflerine bakışını da ortaya koydu.
İşte o 46 asker
Suriye'de Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin 291 No'lu topçu tugayına mensup askerler, Türkmenlere karşı savaşıyor. Hem bu tugaya hem de hava birliklerine mensup Ruslardan şimdilik elde edebildiğimiz 46 askerin isim listesi şöyle:
-KARACILAR-
Albay Kazakov Sergey Vyaçeslavoviç (Tugay Komutanı), Aleksander Şerbakov, Aleksander Makidonskiy, Vladimir Chelyabinsk, Dmitriy Çernışov, Aleksey Budovskih, Aleksey Zubov, Diman Juravlöv, Mişa Lbov, Dmitriy Semaşkov, Vlad Filin, İvan Kasmınin, Vladimir Sorokin, Maks Guryanov, Vladimir Filippov, Stanislav Rostov, David Mhitaryan, Töma Nasonov, Aleksey Dreyman, Vadim Koval, Vanya Zimin, Vlad Musiyenko, Carudin Aliyev, Pavel Kuzmin, Aleksander Karatnik, Artöm Badambayev, Dmitriy Nasonov, Nikolay Yefremov, Andrey Sokolov, Aleksander Födorov
-HAVACILAR-
Aleksander Habarov (Yarbay), Vladimir Lehaçöv (Yarbay), Oleg Stegaçöv (Binbaşı), Aleksey Peçkaröv, İlya Evstigneyev, Sergey Kiselöv, Aleksey Kuşlyanskiy, Aleksander Goltsov, İvan Gromıko, Ravkat Yusupov, Vladimir Budönkin, Andrey Sizov, Sergey Orlov, Arthur Buharov, Sergey Kosarev, Sergey Çekmaröv.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...