Vatandaşa müdje! Et fiyatları tezgaha yansıdı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Vatandaşa müdje! Et fiyatları tezgaha yansıdı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in kırmızı et sektörü temsilcileriyle yaptığı görüşmenin ardından 34 lira olarak açıkladığı etin tavan fiyatını Elazığlı kasaplar uygulamaya başladı.

Önceki gün kırmızı et sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, görüşmenin ardından karkas yağsız et tavan fiyatının 23,3 lira, yağlı et tavan fiyatının 21,8 lira, kıymanın tavan fiyatının 32 lira, kuşbaşı etin tavan fiyatının ise 34 lira olmasıyla ilgili fikir birliğine vardıklarını açıklamıştı. Elazığ'da uygulanan et fiyatları ile Bakan Çelik'in açıkladığı fiyatlar arasında çok fark olmayınca kasaplar alınan kararı uygulamaya soktu. Fiyatların büyük şehirlerde pahalı olduğunu belirten kasaplar, Elazığ'da et fiyatlarının zaten düşük olduğunu söyledi. 
“FİYATLAR DAHA DA AŞAĞI DÜŞER” 
Kasap Osman Ucaret, "Fiyatlar, bakanın dediği fiyattan yukarıda ama Elazığ'daki fiyat bakanın verdiği fiyatlara yakın fiyatlar. Şuanda 32 dedi biz de 32-34 liraya satıyoruz. Ama alışımızda fiyatlar biraz düşerse, bakanın verdiği fiyattan daha aşağı düşer. Karkas ete 23 lira fiyat vermiş ama biz 23 liraya alamıyoruz" dedi. 
Şu anda 1 kilogram kıymayı 35, 1 kilogram kuşbaşını da 38 liraya sattıklarını ifade eden kasap Ahmet Solmaz ise, "Bu biraz düşse bizim de çok işimize gelir ve biz de düşürürüz. Şu an alış fiyatlarımız yüksek. Meydana gittiğimiz zaman adama fiyat düştü diyoruz yüzümüze bakmıyor ama yine de almak zorundayız. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi yerlerde et gerçekten pahalı ama bizim buralar normal. Bakan Çelik açıklamasında kıymanın tavan fiyatına 32 lira diyor, biz de 35 liraya satıyoruz. Kuşbaşına 34 dedi, biz de 38 liraya satıyoruz. Arada 2-3 liralık bir fark var. Bunun yanında bizim etlerimiz kaliteli, temiz ve tazedir. İthal et satanlar var onlarınki biraz daha uygun ama doğuda bu yok" diye konuştu. 
VATANDAŞ MEMNUN 
Bakanın açıkladığı et fiyatlarıyla Elazığ'daki et fiyatları aşağı yukarı aynı olduğunu dile getiren Enver Evliyasever adlı vatandaş ise, şu ifadelerde bulundu: 
“Bu son dönemde biraz artışlardan dolayı vatandaşın et almama durumu ön plandaydı. Bakanın da çok iyi bir açıklaması oldu. Bu açıklamanın üzerinden et fiyatları sabitleşip bu trende giderse biz tüketiciler olarak çok memnun kalacağız ve iyi olacaktır.” 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...