Dev barajda düğmeye basılıyor

- Güncelleme:
Dev barajda düğmeye basılıyor

Ekonomi Haberleri

ükseklik bakımından dünyanın 3'üncü, Türkiye'nin ise en büyüğü olacak Artvin Yusufeli'ndeki barajın temelini bugün atılıyor.

ükseklik bakımından dünyanın 3'üncü, Türkiye'nin ise en büyüğü olacak Artvin Yusufeli'ndeki barajın temelini bugün atılıyor. 270 metre yüksekliğe sahip olacak baraj, yapı yüksekliği ile de Türkiye'nin sayılı gökdelenlerini geride bırakacak. Tören için AK Parti'nin TBMM grup toplantısına canlı bağlantı yapılacak. 26 Şubat doğumlu olan Başbakan Erdoğan'a bir anlamda doğum günü sürprizi olarak hazırlanan program kapsamında, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu barajın temel atma töreni sırasında grup toplantısına canlı bağlanacak. Baraja, Recep Tayyip Erdoğan isminin verildiğini bu törende açıklayacak olan Eroğlu, böylece Başbakan'a bir anlamda 'doğum günü hediyesi' vermiş olacak. Baraj; Artvin ilinin 90 km güneyinde, Çoruh Nehri üzerinde inşa edilecek. Çoruh Havzasında inşa edilecek en büyük proje olacak enerji maksatlı Baraj, baraj gövde tipi çift eğrilikli ince beton kemer baraj olarak planlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...