Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esed'le ilgili kimyasal silah araştırması sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Esed'le ilgili kimyasal silah araştırması sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

KSYÖ Genel Direktörü Büyükelçi Üzümcü, Suriye’deki kimyasal silahların tamamının imha edilip edilmediğine ilişkin, "Bunu tabii ki söylemek mümkün değil henüz çünkü deklare edilmiş silahlar imha edilmiş durumda" dedi.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) Genel Direktörü Büyükelçi Ahmet Üzümcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KSYÖ’nün toplantılarında Suriye’nin ilk yaptığı deklarasyonla ilgili birtakım soruların gündeme geldiğini söyledi. 

Bu konudaki kuşkuları araştırmak üzere KSYÖ bünyesinde bir denetim mekanizmasının bulunduğunu hatırlatan Üzümcü, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu henüz kullanılmış bir mekanizma değil ama her zaman bunu kullanmak tabii ki mümkün. Suriye’nin ilk yaptığı deklarasyonla ilgili birtakım sorular toplantılarda da ifade ediliyor. Sekretarya olarak da bizim birtakım sorularımız var. Bu soruların açıklığa kavuşturulması yönünde çalışmaları sürdürüyoruz."

KSYÖ’nün ülkelerin beyanlarına itibar etmek durumunda olduğunu dile getiren Üzümcü, "Suriye’nin kimyasal silahlardan arındırıldığını söyleyebilir miyiz” sorusuna, “Bunu tabii ki söylemek mümkün değil henüz çünkü deklare edilmiş silahlar imha edilmiş durumda. Deklare edilmemiş bazı unsurlar var mı, yok mu onu araştırma sürecindeyiz. Bu konuda teknik çalışmalar devam ediyor. Dolayısıyla o aşamaya henüz gelinmiş değil" cevabını verdi.

Suriye’deki kimyasal silah üretim tesislerinin önemli bir kısmının imha edildiğine de işaret eden Üzümcü, "Bir tesis var henüz imha edilemeyen çünkü çatışma bölgesinde. Dolayısıyla imha çalışmaları orada sürdürülemiyor. Bir de ayrıca iki tesis şu anda Suriye hükümet kuvvetlerinin kontrolünde olmayan bölgede. Dolayısıyla onlara da ulaşmamız mümkün değil. Ama 11 tesis şu ana kadar imha edilmiş durumda" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...