Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine saldırılara tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine saldırılara tepki

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yönelik eş zamanlı saldırılar basın ve sivil toplum kuruluşlarınca kınandı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Medya Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatoviç, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yönelik saldırıların "kabul edilemez" olduğunu söyledi. Mijatoviç, saldırların araştırılmasına yönelik girişimleri memnuniyetle karşıladığını belirterek, açıklamasında, "Bir gazetenin yayın politikalarıyla aynı fikirde olsak da olmasak da şiddet asla cevap olamaz" ifadelerine yer verdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine saldırıların basın özgürlüğünü engellemeye yönelik olduğu belirtilerek, faillerin en kısa sürede bulunması istendi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, yaptığı yazılı açıklamada Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Vardan, "Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, gelişen en ağır şartlarda dahi özveriyle gazetecilik görevlerini yapmaya çalışan değerli Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerini ve mensuplarını hedef alan saldırıyı şiddetle kınıyor, ülkemizin bütünlüğünü, insanlarımızın kardeşlik ve birlikte yaşama inancını zedelemeye ve basın özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik bu tür saldırıların artık son bulmasını diliyoruz" ifadesini kullandı.

Medya İşçileri Sendikası

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, Yeni Şafak ve Yeni Akit Gazetelerine düzenlenen saldırılara ilişkin, "Yapılan bu saldırılar basın özgürlüğüne vurulmuş en büyük darbedir" değerlendirmesinde bulundu.

Eser, şunları kaydetti:

"Yapılan bu saldırılar basın özgürlüğüne vurulmuş en büyük darbedir. Gazete ve gazetecilere her geçen gün bu tür saldırılar artarak devam etmektedir. Medya İşçileri Sendikası olarak, Yenişafak ve Akit Gazetesi çalışanlarına geçmiş olsun derken, bu saldırıyı yapanları şiddetle kınıyor, sorumluların bir an önce bulunmasını istiyoruz."

Anadolu Yayıncılar Derneği

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıları büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını belirtti. Burhan, "Terör unsurlarınca susturulmak istenen basın organlarının vatanın, milletin bekası için yayınlarını aralıksız sürdüreceğinden kuşkumuz yoktur. Basın camiasına yönelik bu çirkin saldırılara karşı herkesi duyarlı davranmaya davet ediyoruz" dedi.

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıya ilişkin, "Türkiye'de 7 Haziran'dan önce şahit olmaya başladığımız bir operasyon yapılmaya çalışılıyor. Son dönemde de bu operasyonlar karşısında birlikte milli duruş sergileyen medya diye isimlendirebileceğimiz medya gruplarına karşı saldırılar sıklaşmaya başladı" dedi.

Albayrak Grubu

Albayrak Grubu'ndan yapılan açıklamada, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıya ilişkin "Türkiye'ye yönelik saldırıları deşifre eden medya organlarının fiili olarak hedef yapılması kuşkusuz basın özgürlüğünü engelleme ve sindirme girişimidir. Ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden terör odaklarının karşısında milli ve manevi değerlerden taviz vermeden yayın yapan Albayrak Medya Grubu bu saldırılar karşısında da asla yılmayacaktır" ifadelerine yer verildi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı da saldırıları kınayarak "Basın özgürlüğü, sadece basın kuruluşları ya da gazetecilerin özgürlüğü anlamına gelmez. Basın özgürlüğü, halkın haber alma özgürlüğüdür ve demokrasinin vazgeçilmez unsurudur" ifadelerini kullandı.

"Başarısızlığını gidermeye çalışıyor"

Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, "PKK hendek siyasetiyle büyük bir başarısızlığa uğradı. Şimdi bu başarısızlığını hem birtakım başka mağduriyetler üzerinden siyaset yaparak gidermeye çalışıyor hem de bir biçimde Batı'ya bu şiddeti taşıyarak bunu genelleştirmek istiyor" dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan da medya kuruluşlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınadığını ifade ederek, "Saldırıları kınıyoruz, nefretle lanetliyoruz. Bunu yapanlar, bu tür saldırılarla basını susturacaklarını zannediyorlarsa yanılıyor" diye konuştu.

"Bu saldırılar yıldıramaz"

Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca saldırıları kınayarak, "Dün olduğu gibi bugün de bu tarz alçak saldırılara boyun eğmeyen ve bildiği doğruları her platformda haykıran değerli basın mensuplarını bu tarz alçakça saldırılar yıldıramaz" ifadelerini kullandı.

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Sezai Matur, "Toplum olarak gazetecileri susturmaya yönelik her türlü tehdit ve saldırının karşısında durulmasının gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Güvenlik birimlerinin saldırıyı en kısa zamanda aydınlatması ve faillerinin hak ettiği cezaya çarptırılması ise en büyük dileğimiz" değerlendirmesinde bulundu.

Konya Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü (BYEGM) ve Ribat eğitim Vakfı (RİBAT) birer mesajı yayınlayarak, Yeni Şafak ve Yeni Akit Gazetesine yönelik saldırıyı kınadı.

Türkiye Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak ile İnsan Hakları Savunucuları Derneği (İHSD) Genel Başkanı Ali Akbaş, Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine düzenlenen saldırıları kınadı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...