'Saldırının planlı olduğunu düşünüyoruz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Saldırının planlı olduğunu düşünüyoruz'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yeni Şafak Gazetesi Haber Müdürü Yeter, gazetelerine yapılan saldırının planlı olduğunu düşündüklerini söyleyerek, "Bu saldırı gazetecilere yapılmış saldırıdır ve tüm gazeteci meslektaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Yeni Şafak Gazetesi Haber Müdürü Recep Yeter, Bayrampaşa'daki binalarına 4 kişi tarafından saldırı gerçekleştirildiğini belirterek, saldırının planlı olduğunu düşündüklerini söyledi.

2002 yılında da aynı binaya 2-3 kez saldırı gerçekleştiğini anımsatan Yeter, "Yine 2010-2011 yıllarında da hemen binanın önünde bulunan yoldan geçerken ateş açılmıştı birkaç kez. Dolayısıyla Yeni Şafak'ın hedef alındığı açık burada. Saldırganların ne amaçladığını, kim olduğunu bilmiyoruz. Eylem tarzı bunun terör endeksli bir eylem olduğu ihtimalini akıllara getiriyor" diye konuştu.

"Gazetecilere yapılmış bir saldırıdır"

Bunun sadece Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yönelik bir saldırı olarak düşünülmemesi gerektiğini belirten Yeter, "Bu saldırı gazetecilere yapılmış saldırıdır ve bu nedenle tüm gazeteci meslektaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

"Saldırılar güzel iş yaptığımızın göstergesi"

Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Kenan Kıran da gazeteleriyle Akit televizyonun bulunduğu Akit Medya Grubu'na saat 04.48 de molotoflu silahlı saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Kıran okuyucularından "Sonuna kadar yanınızdayız" mesajları aldıklarını, bunun kendilerini daha dik tuttuğunu, desteğin güç kattığını ifade ederek, "Bu saldırılar güzel iş yaptığımızın da aslında göstergesi. Maskeli insanların, terör örgütü mensubu olduğu tahmin edilen kişilerin molotofla saldırması yaptığımız gazeteciliğin, haberciliğin düzgün olduğunu gösterir. Bu bir bakıma bizi diri tutuyor diyebilirim" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...