Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Açlık grevi yapan Filistinli tutuklu gazeteci Kayk'ın sağlık durumu kötü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Açlık grevi yapan Filistinli tutuklu gazeteci Kayk'ın sağlık durumu kötü

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin Esir İşleri Heyeti, 79 gündür açlık grevi yapan tutuklu gazeteci Kayk'ın ölüme daha çok yaklaştığını, grevi sonlandırsa bile artık eski sağlığına kavuşmayacağı bir aşamaya geldiğini bildirdi.

Filistin Esir İşleri Heyeti, İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto amacıyla 79 gündür açlık grevi yapan tutuklu gazeteci Muhammed el-Kayk'ın "ölümünün çok yaklaştığını" duyurdu.

Heyetten yapılan yazılı açıklamada, 79 günden beri açlık grevini sürdüren Kayk'ın bulunduğu Afule Hastanesinin raporunda, "Kayk'ın göğüs ağrılarında ciddi bir artış söz konusu ve durumu kötüleşmeye doğru ilerliyor" ifadelerine yer verildi.

"Açlık grevini sürdürmesi nedeniyle vücudunda olumsuz gelişmelere tanıklık edilen Kayk'ın günden günden daha çok ölüme yaklaştığı" aktarılan açıklamada, "Hastane raporu, Kayk'ın ölüme daha çok yaklaştığın ve grevi sonlandırsa bile artık eski sağlığına kavuşmayacağı bir aşamaya geldiğini gösteriyor" denildi.

İsrail'in Afule Hastanesi'nde yatan ve konuşma gücünü kaybeden Muhammed el-Kayk'ın duyma hissini de kaybetmek üzere olduğuna vurgu yapılan açıklamada, gazetecinin, her türlü ilacı almayı reddettiği ve sadece su aldığı kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...