Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ban Ki-mun Kanada'ya gitti

Ban Ki-mun Kanada'ya gitti

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, temaslarda bulunmak üzere Kanada’ya geldi.

Başkent Ottawa’da Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve bakanlarla sabah toplantısında buluşan BM Genel Sekreteri Ban'un Kanada ziyaretinde, iklim değişikliği, tırmanan mülteci krizi ve dünya barışı konularını içeren bir gündem ele alındı. Basına kapalı gerçekleşen Kanada ve BM heyetlerinin görüşmeleri sonrası Başbakan Trudeau ve BM Genel Sekreteri Ban ortak bir basın toplantısı düzenledi.
-‘’Heyecan duydum’’
Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun göreve gelmesinin ardından sergilediği tutumunun kendisini heyecanlandırdığını dile getiren BM Genel Sekreteri, ‘’Kanada’nın iklim değişikliği başta olmak üzere, barışı koruma ve diğer konularda çok taraflı angajmanlarına yeniden dönmesi ve BM programlarına vereceği katkısı beni mutlu etti’’ dedi.
Ban, Kanada’nın, çok iyi Fransızca konuşan askeri birliklerinin bulunmasının, BM Barışgücü Programları’na katkıda ayrı bir önemi bulunduğuna işaret ederek, Kanada’nın BM’de eskiden var olan sesinin ve liderliğinin yeniden yükseleceğine inandığını kaydetti.
‘’BM’nin hedef ve ideallerini, Trudeau’nun coşkusu ile yeniden şekillendirmeye açığız’’ diyen BM Genel Sekreteri, Kanada’nın bir insanlık trajedisi haline gelen mülteci krizi konusunda, 25 bin Suriyeliye kapılarını açmasını ise ‘’bu kararı alkışlıyorum’’ diye değerlendirdi.
Ban Ki-mun, Kanada Başbakanı Justin Trudeau’yu, 22 Nisan’da Paris’te gerçekleşecek İklim Değişikliği Anlaşması imza törenine de davet etti.
-‘’Güvenlik Konseyi’nde yer almalıyız’’
Kanada Başbakanı Trudeau da ülkesinin BM ile olan ilişkisini ve çalışmalarını yeniden güçlendireceklerini söyledi. Kanada’nın BM Güvenlik Konseyi’nde üye olarak yer alması için çalışma başlatacaklarını açıklayan Trudeau, ‘’BM ve uluslararası toplumla yeniden ve çok güçlü bir şekilde birlikte olmak istiyoruz. Güvenlik Konseyi’nde yer almak istememiz de bu çabalarımızdan birisidir’’ yorumunu yaptı.
Ottawa’daki temaslarının ardından Quebec eyaletine geçen BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Montreal’de Quebec Eyalet Başbakanı Philippe Couillard ve Montreal Belediye Başkanı Denis Coderre ile görüştü. Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve eşi Gregoire Trudeau, akşam da BM Genel Sekreteri Ban ve eşi onuruna Gatineau kentindeki evlerinde akşam yemeği verdi. BM Genel Sekreteri Ban, bugün de Kanada Genel Valisi David Johnston’la Ottawa’daki ikametgahında bir araya gelecek. Ban Ki-mun, 13 Şubat’ta Kanada’dan ayrılacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...