Yeni burnuyla çok mutlu

Yeni burnuyla çok mutlu

DÜNYA Haberleri

Kocası tarafından burnu ve kulakları kesilen Afgan kız, estetik ameliyatla yeni burna kavuştu.

Kocası tarafından burnu ve kulakları kesilen Afgan kız, estetik ameliyatla yeni burna kavuştu. nbsp;
Ayşe Muhammedzay (19), ünlü haber dergisi Time'a haber olmuş ve Afganistan'da kadınlara yapılan şiddetin simgesi haline gelerek tüm dünyada meşhur olmuştu. Ayşe, ülkeden kaçtıntan 3 sene sonra şimdi yeni bir yüz ve hayata sahip.
Kızın alnı şişirilerek alnından alınan dokular burnuna yerleştirildi. Burun için ayrıca kızın kolundan da dokular alındı. Ameliyat sonrasında kızın yaraları iyileşiyor. Ayşe, ameliyat sonrasında ilk kez televizyona çıktı. ITV'de Daybreak isimli programa katılan kızın yeni yüzüyle çok mutlu olduğu görüldü.

FOTO GALERİ

Borçlarından dolayı babası tarafından 12 yaşında evlendirilen Ayşe başından geçen dehşet anlarını şu sözlerle anlattı: "Her gün kocam ve ailesinden baskı görüyordum. Bir gün fiziksel ve psikolojik baskılar dayanılmaz hale geldi ve evden kaçtım. Beni yakaladılar ve 5 ay hapse koydular. Mahkemeye çıktığımda hakim beni yeniden kocama gönderdi. Onlar da o gece beni alıp dağa çıkardılar. El ve ayaklarımı bağladılar. Cezalandırmak için burun ve kulaklarımı keseceklerini söylediler. Dediklerini de yaptılar."
Ölmek üzere dağda bırakılan kız, bir yardım kuruluşu tarafından Afganistan'dan kaçırıldı. Ayşe şimdi ABD'de yaşıyor. nbsp;
BM, Afganistan'da kadınların yüzde 90'ının şiddet gördüğünü bildiriyor.
nbsp;


































































































UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...