Yürek dayanmaz

Düzenleyen:
Yürek dayanmaz

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit olan 3 askerin naaşı düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketlerine gönderildi.

Sur’da PKK’lı teröristlerle girdikleri çatışmalarda şehit olan jandarma uzman çavuşlar Osman Öz ve Yusuf Alsancak ile Uzman Onbaşı Kadir Genç için Diyarbakır’da tören düzenlendi. Şehitlerden Uzman Çavuş Osman Öz’ün eşi Gülden, çocukları 14 yaşındaki Fehmi, 8 yaşındaki Ahmet ile 1 yaşındaki Elif, askerlerin yardımıyla tören alanına getirildi. Şehit Çavuş Öz’ün oğlu Fehmi Öz, babasını asker selamı vererek uğurladı. Bir yaşındaki Elif İkra’yı ise tören boyunca teyzesi Özlem Taşbaş kucağında avuttu.
Şehit Uzman Çavuş Yusuf Alsancak’ın annesi Gülseren ile babası Ali Alsancak’ı askerler teselli ederken, bekâr olan şehit Kadir Genç’in yakınları da törene katıldı. Şehit Osman Öz’ün eşi Gülden Öz ağlayan çocuklarını sarılarak teselli etmeye çalıştı. Törenin ardından defnedilmek üzere şehitlerden Osman Öz Afyonkarahisar’a, Yusuf Alsancak Kırıkkale’ye, Kadir Genç ise Adana’ya gönderildi.
Acılı haberin ardından şehit Yusuf Alsancak’ın Kırıkkale’deki baba ocağına ateş düştü. Şehit Uzman Çavuş’un 5 gün önce doğum günü olduğu öğrenildi. Alsancak’ın, kendi adına ait sosyal medya hesabında “Sur’da Doğum Günü Yapmak da Varmış” ifadesini kullanması tüm sevenlerini derinden yaraladı. Anne Gülseren Alsancak’ın, 5 gün önce doğum günü olan ve 1 hafta sora eve gelecek oğlunu üzerinde resmi bulunan bir yastık ve bardak yaptırarak karşılamaya hazırlandığı ortaya çıktı. Şehit düşen Uzman Çavuş Osman Öz binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni sonrası Afyonkarahisar’da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde şehidin eşi Gülden Öz’ün tabuta sarılarak “Ne olur gitme” demesi ise yürekleri dağladı. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...