Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altın dörtnala KOŞUYOR!

Düzenleyen:
Altın dörtnala KOŞUYOR!

Ekonomi Haberleri

Altının gram fiyatı, uluslararası piyasada ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle 116 lirayı aşarak tarihî zirvesini gördü

Küresel finans piyasalarında ekonomik aktiviteye ilişkin tedirginlik, yatırımcıların risk algısındaki bozulmayı tetikliyor. Bu durum, güvenli liman olarak görülen altına talebi artırdı. Son dönemde yükseliş trendinde bulunan altının ons fiyatı, 1240 dolara kadar yükseldi ve 9 ayın en yüksek seviyesine dayandı. Altının gram fiyatı ise güne başladığı 112.5 liradan yükselişe geçerek, 116.05 lira ile tarihî zirvesini gördü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş; onsun hızlı şekilde 1.200 doları aştığını, söz konusu yükselişin etkisiyle çeyrek altının 190 liraya çıktığını kaydetti. Memiş, ocak ayında yatırımcısına en çok kazandıran emtialardan biri olan Cumhuriyet altınının da 780 TL'den işlem gördüğünü söyledi. Memiş, "Dünya genelinde piyasa oyuncuları, 'döviz mi, altın mı?' şeklinde bir yaklaşım içerisinde. ABD Merkez Bankası'nın (FED) belirsizliğini korumasıyla yatırımcılar kendilerine güvenli liman aradı ve bunu da altında buldu" diye konuştu. Altın fiyatındaki hızlı yükselişin ardından düşüşlerin yaşanabileceğini dile getiren Memiş, aşağı yönlü hareketlerde 105 lira desteğinin takip edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...