Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

66. Berlin Film Festivali başladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
66. Berlin Film Festivali başladı

MAGAZİN Haberleri  / AA

Almanya'nın başkenti Berlin'de 66'ncısı düzenlenen Uluslararası Berlin Film Festivali, Joel ve Ethan Coen kardeşlerin yönettiği, George Clooney ve Josh Brolin'in oynadığı "Hail, Caesar!" filminin gösterimiyle başladı. Festivalde 4 Türk filmi gösterilecek.

Berlinale Palast tiyatrosunda düzenlenen açılışa Coen kardeşler, oyuncular George Clooney, Josh Brolin, Channing Tatum ve Tilda Swinton katıldı.

Bu yıl festivalin jüri başkanlığını yapacak Meryl Streep ile jüri üyeleri Lars Eidinger, İngiltere'den film eleştirmeni Nick James, Fransız fotoğraf sanatçısı Brigitte Lacombe, İngiliz oyuncu Clive Owen, İtalyan oyuncu Alba Rohrwacher açılışa katılırken, festivalin davetlileri arasında bulunan Berlin eyaleti Başbakanı Michael Müller, Yeşiller Partisi Milletvekili Claudia Roth, oyuncular Sibel Kekilli ve Elyas M'Barek, Çinli sanatçı Ai Weiwei, yönetmen Wim Wenders ve Clooney'in eşi Amal Clooney de kırmızı halıda yürüdü.

Clooney, Başbakan Merkel ile görüşecek

Ünlü oyuncu George Clooney, gala öncesinde yaptığı açıklamada, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yarın bir araya gelerek sığınmacı konusunu görüşeceğini söyledi.

Clooney, sığınmacı krizinin Hollywood filmlerinde işlenip işlenmeyeceğine ilişkin güncel konuların beyazperdede birkaç yıl sonra ele alındığına işaret ederek bu konunun şimdi en iyi şekilde haberlerde anlatıldığını ancak ABD'de bunun yeterince yer bulmadığını ifade etti.

Kendisinin Sudan hakkında bir film yapmak istediğini açıklayan ünlü aktör, ancak kötü bir şey yapmak istemediği için henüz bu konuda "uygun bir yolu bulamadığını" kaydetti.

Berlinale'de 18 film yarışacak

66. Uluslararası Berlin Festivali'nde “Altın Ayı” ve “Gümüş Ayı” ödülleri için 18 film yarışacak. 10 gün sürecek festivalde 77 ülkeden 434 film gösterilecek.

4 Türk filmi gösterilecek

Bu yıl Berlinale'de Türkiye'den Ümit Köreken'in yönettiği "Mavi Bisiklet", Mete Gümürhan'ın "Genç Pehlivanlar" ve Barış Kaya ile Soner Caner'in "Rauf" filmleri "Generation Kplus", Ahu Öztürk'ün "Toz Bezi" de Forum bölümünde yer alıyor.

"Mavi Bisiklet", "Genç Pehlivanlar" ve "Rauf" filmleri Berlin'de ilk kez gösterilecek.

21 Şubat'a kadar sürecek festivalde ödüller 20 Şubat'ta sahiplerini bulacak.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...