Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sanayi ciro endeksi arttı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sanayi ciro endeksi arttı

Ekonomi Haberleri  / AA

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi, geçen yılın aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi, geçen yılın aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık 2015'e ilişkin Sanayi Ciro Endeksi verilerini açıkladı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi aralıkta bir önceki aya göre yüzde 0,5 artış gösterdi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, aralıkta bir önceki aya göre madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 11,3, imalat sanayi sektörü endeksi de yüzde 0,2 artış kaydetti.

Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,4 yükseldi. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, aralıkta, bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 8,3, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 9,4 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında en yüksek artış dayanıklı tüketim malı imalatında gerçekleşti. Ana sanayi grupları sınıflamasına göre, aralıkta bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 7,8 ile dayanıklı tüketim malı imalatında görüldü.

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, aralıkta bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 11,5 ile içeceklerin imalatında gerçekleşti. Bu artışı yüzde 9,3 ile mobilya imalatı ve tütün ürünleri imalatı takip etti.e yüzde 11,2 artış gösterdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...