Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Schengen ciddi tehlike altında'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Schengen ciddi tehlike altında'

DÜNYA Haberleri  / AA

Sığınmacı krizi nedeniyle Avrupa Birliği'nde (AB) Schengen’in ciddi tehlike altında olduğu bildirildi.

AB Konseyinden yapılan açıklamada, 26 Avrupa ülkesi arasında serbest dolaşıma imkanı sağlayan Schengen sisteminin, sığınmacı krizi nedeniyle ciddi tehlike altında olduğu belirtildi.

Bu duruma yönelik, özellikle Yunanistan’ın alması gereken tedbirler olduğuna dikkati çeken açıklamaya göre AB, Yunanistan’a sığınmacıların kayıt altına alınması, deniz ve kara sınır kontrolleri gibi alanlarda eksikliklerini gidermesi için 3 ay süre verdi.

Geçtiğimiz yıl 850 bin sığınmacı AB’ye Yunanistan üzerinden geçmiş, başta Almanya ve Avusturya olmak üzere bazı Schengen üyesi ülkeler ise sınır kontrollerine geçici olarak yeniden başlamıştı.

Avrupa Komisyonu da Schengen ülkelerinde sınır kontrollerine kalıcı olarak tekrar başlanmasının doğrudan maliyetinin yıllık 18 milyar avroya ulaşabileceğini açıklamıştı.

Mevcut sınır kontrollerinin, AB'nin ortak vize politikasının parçalanmasına yol açmasının ise turizm sektörüne 10-20 milyar avro zarar vereceği de vurgulanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...