Köprü ve yollar şirket olup halka açılacak

- Güncelleme:
Köprü ve yollar şirket olup halka açılacak

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek, "Bütün seçenekler masada. Otoyol ve köprülerde önce şirketleşme gerçekleşecek. Halka arz daha sonra gündeme gelecek" dedi.

nbsp;Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iptal edilen köprü ve otoyol ihalesiyle ilgili halka arz çalışması başlattıklarını söyledi. Bütün seçeneklerin masaya yatırılacağını ifade eden Bakan Şimşek, "Özelleştirme İdaremiz otoyol ve köprülerin bir şirketleşme sürecine bakacak. Daha sonra bu şirketin halka arzı gündeme gelecek" dedi. Gelir İdaresi Başkanlığı'nca düzenlenen ''Kayıtlı Ekonomiye Geçişte Sivil Toplum Kuruluşları ile Buluşma" konulu programda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şimşek, Başkentgaz ihalesinin iptal olup olmayacağına yönelik olarak, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun henüz bu yönde bir kararı olmadığını, değerlendirme yapıldıktan sonra konuya ilişkin bir kararın verileceğini söyledi. Bakan Şimşek, toplantıda yaptığı konuşmada ise, Türkiye'de kayıt dışı ekonominin milli gelire oranında son 10 yılda 5 puanlık ilerleme sağlandığını belirterek, "Her bir puanın yaklaşık 15 milyar lira olduğunu düşünürseniz, bu hakikaten çok ciddi bir rakam" dedi. TÜİK verilerine göre kayıt dışı istihdamın 10 yıl önce yüzde 52 civarında olduğunu ifade eden Şimşek, "İstihdam edilen her 100 kişiden sadece 48'i kayıt altındaydı. Şimdi ise her 100 kişiden 38'i kayıt dışı. Yani 62'si kayıt altında. Hala kayıt dışılık yüksek ama çok ciddi ilerleme var. Son yıllarda 1.5 milyon çalışanımız kayıt altına alındı"?diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...