Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail askerleri Filistinli göstericilere müdahale etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail askerleri Filistinli göstericilere müdahale etti

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerleri İsrail'in uygulamalarını protesto eden Filistinlilere müdahale etti.

İsrail askerleri, İsrail'in uygulamalarını, yerleşim birimleri politikasını ve hakkındaki idari tutukluluk kararını protesto etmek amacıyla 80 gündür açlık grevi yapan gazeteci Muhammed el Kayk'ın tutukluğunun devam etmesi sebebiyle gösteri yapan Filistinlilere müdahale etti.

Ramalllah'ın batısındaki Ofer hapishanesi önünde Kayk'ın tutukluğunu protesto eden Filistinlilere, İsrail askerlerinin gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahalesi sonucunda 5 Filistinli yaralandı, onlarcası da boğulma tehlikesi atlattı.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Beytüllahim kentinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan olaylarda bir Filistinli gerçek mermiyle vurularak yaralandı, onlarcası da askerlerin attığı gazdan etkilendi.

Öte yandan, Halk Direnişi Komitelerinden yapılan açıklamada, Ramallah'ın Nebi Salih, Belin ve Nalin beldeleri ile Nablus'un Kefer Kadum beldesinde ayrım duvarı ve Yahudi yerleşimini protesto eden gruba İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu 4 Filistinlinin plastik mermi ile yaralandığı belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...