Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriyeli kardeşler tekvandoda madalya hedefliyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriyeli kardeşler tekvandoda madalya hedefliyor

SPOR Haberleri  / AA

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli iki kardeş, gönül verdikleri tekvando sporunda başarı elde etmek için yoğun tempoda çalışıyor.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin'in kısa süre önce Suriye'den gelen sığınmacı çocukların Avrupa ve Dünya Tekvando Federasyonu adına Türkiye Şampiyonası'nda mücadele edebileceklerini açıklaması, tekvando yapan sığınmacılara umut oldu.

Suriye'nin Halep kentinde iki yıl önce evlerine bomba düşmesi sonucu yuvasız kalan ve Türkiye'ye sığınan Hacıosman ailesinden iki erkek kardeş, Kayseri'de, küçüklükten beri gönül verdikleri tekvandoya yeniden başlamanın mutluluğunu yaşıyor.

"Milli takıma kadar yükselmeyi hedefliyorum"

15 yaşındaki İbrahim Hacıosman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'teki evlerine bomba isabet ettiğini, o sırada başka bir yerde oldukları için kurtulduklarını anlattı. Daha sonra ailesiyle Türkiye'ye geldiklerini ve Kayseri'ye yerleştiklerini ifade eden İbrahim Hacıosman, 4 kardeş olduklarını ve burada kendilerine yeni bir hayat kurduklarını belirtti.

Tekvandoyu çok sevdiğini belirten İbrahim Hacıosman, "Suriye'deyken de tekvando sporunu yapıyordum, buraya gelince de devam ettim. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Yarışmalara katılmak, dereceler elde etmek istiyorum. İleride imkan bulup Türk vatandaşı olursam milli takıma kadar yükselmeyi hedefliyorum. Çok çalışıyorum, inşallah çalışmamı önemli derecelerle taçlandırırım" diye konuştu.

"Önemli dereceler elde edeceğine yürekten inanıyoruz"

Milli takım antrenörü Yavuz Sayan da İbrahim ve Abdülkadir Hacıosman kardeşlerin çok yetenekli sporcular olduğunu belirterek, "Önemli dereceler elde edeceğine yürekten inanıyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...