BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Yemeklerimizi öğrenmek için Türkiye’ye geldiler

Yemeklerimizi öğrenmek için Türkiye’ye geldiler

Japon öğrencilerle Türkçe konuştuğunu söyleyen Hayriye Terzioğlu, “Yemek dışında fırsat buldukça kültürümüz hakkında bildiklerimi de aktarmaya çalışıyorum” dedi.



ANTALYA- Japonya’dan gelen 4 öğrenci, Türk yemeklerini öğrenmek için Antalya’da bir ailenin yanına yerleşti. Antalya’da yaşayan, Türk - Japon Dostluk Derneği üyesi bir Japon’un girişimleriyle Lara semtinde Terzioğlu ailesinin yanına yerleşen Osaka Furitsu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ve Ziraat Fakültesi öğrencileri Keiko Nagae, Nozomi Yoke, Genta Yamada ve Hideto Yukama, ev hanımı Hayriye Terzioğlu’ndan Türk yemeklerini öğrenmeye başladı. Türkiye’ye ilk defa geldiklerini belirten Japon öğrenciler, Terzioğlu’ndan menemen, pilav, kuru fasulye, türlü, mercimek çorbası yapmayı, çay demlemeyi öğrendi. Ziraat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Keiko Nagae, Türkiye’ye gelmek için özellikle ramazan ayını tercih ettiklerini söyledi. Tuzu, yağı, şekeri çok kullanıyorsunuz Hayriye Terzioğlu’nun kendileriyle çok ilgilendiğini ifade eden Ziraat Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Nozomi Yoke de, “Bize yemek yapmayı öğretirken ilk olarak sebzeleri tanıtarak başladı. Kaldığımız süre içinde menemen ve çorba yapmayı çok iyi öğrendik” dedi. Makine Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Genta Yamada da Türk kültürünü yaşayarak öğrendiklerini söylerken Ziraat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Hideto Yukama da Türklerin yemeklerde tuz, şeker ve yağı çok fazla kullandığına dikkat çekti.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT