Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan'dan son dakika 'YPG' açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Başbakan'dan son dakika 'YPG' açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Davutoğlu, "Angajman kurallarını işletmemiz gereken bir durum ortaya çıktı. Angajman kuralları çerçevesinde Azez ve civarındaki tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunulmuştur" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Angajman kurallarını işletmemiz gereken bir durum ortaya çıktı. Angajman kuralları çerçevesinde Azez ve civarındaki tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede  bulunulmuştur" dedi.

Başbakan Davutoğlu Erzincan'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Angajman kuralları gereği Azez ve çevresinde tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunulduğunu belirten Davutoğlu şunları söyledi:

"Dün ve bugün aynı iş birlikçi güçler, Suriye rejiminin uzantısı olan bu terör örgütü, Rusya'nın sivil halkı bombalamasıyla iş birliği yapan bu terör örgütü, Azez’e dönük bir saldırıda bulundu. Bizim bu konulardaki tutumumuz açıktır. Bu saldırılar esnasında sınırlarımıza da yönelik tacizler oldu. Angajman kurallarını işletmemiz gereken bir durum ortaya çıktı... Bugün angajman kuralları çerçevesinde Azez ve civarındaki tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunulmuştur"

"Türkiye için YPG ve PYD, PKK'nın uzantısı olmak itibarıyle bize dönük açık ve net bir tehdittir"

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'la bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Davutoğlu, "Kendisine de bu hususları da açıkça ifade ettim. Kendisine, İstanbul ziyareti esnasında mutabık kaldığımız hususları da hatırlatarak, Türkiye için YPG ve PYD, PKK'nın uzantısı olmak itibarıyle bize dönük açık ve net bir tehdittir. Buna karşı her türlü tedbiri alırız" ifadelerini kullandı. Suriye rejiminin kuklasıdır. Etnik kıyım yapan bir örgüttür. Türkiye'nin sessiz kalmasını kimse beklemesin. 

Başbakan Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"YPG derhal Azez ve çevresinden uzaklaşacak. Azez'ın yakınına dahi yaklaşmayacak. Koridorunu tekrar kırma çalışmalarında bulunmayacak. Minnak Havaalanı'nı Türkiye'ye karşı veya muhalefete karşı kullanma hevesine kapılmayacak. Bu havaalanını da boşaltacak. Bunları Sayın Biden'e de ifade ettim."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...