Çavuşoğlu: 'DAEŞ’e karşı hava operasyonu yetmez'

Düzenleyen:
Çavuşoğlu: 'DAEŞ’e karşı hava operasyonu yetmez'

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suudi Arabistan’a ait savaş uçaklarının İncirlik’e geleceğini açıklaması, siyasetin gündemine bomba gibi düştü.

Açıklama, Suriye’ye yapılacak bir kara harekâtının ayak sesleri olarak değerlendirildi. Memleketi Antalya’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. 'DAEŞ’le mücadele kapsamında Suudi Arabistan’ın İncirlik’e uçak göndereceği ve iki ülkenin karasal operasyonda işbirliği yapacağı' yönündeki sorular üzerine Çavuşoğlu, “Türkiye, DAEŞ, PKK,  DHKP-C gibi tüm terör örgütleriyle etkin şekilde mücadele etmekte. Özellikle DAEŞ’le mücadelede de koalisyonun içinde aktif bir üye. Bu koalisyonun içinde çok sayıda ülke var. Ama tüm ülkeler mücadeleye aktif şekilde katılmıyor. Katar, Suudi Arabistan gibi müttefikimiz ve kardeş ülkelerimiz DAEŞ’le mücadeleye aktif destek veriyor. DAEŞ’le mücadele yapmak için uçak gönderen herkese Türkiye’deki üslerimizi açıyoruz. Bu mücadele ortak mücadelemiz. Suudi Arabistan da bu anlamda uçak gönderip aktif şekilde hava operasyonlarına da katılmak istedi. Biz de kendilerine memnuniyetle dedik. Keşif çalışmaları yapıldı. Ama daha henüz uçaklar gelmedi. Bu çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan uçakları da Türkiye’ye DAEŞ’le mücadele için gelebilir” dedi. 

"KARA OPERASYONU HAKKINDA ALINMIŞ BİR KARAR YOK"
Suudi Arabistan’ın kara operasyonu talebi olup olmadığı şeklindeki soruya Çavuşoğlu şu cevabı verdi: "Biz başından beri Suudi Arabistan’la koalisyon içinde DAEŞ’le mücadelede başarılı olabilmek için hava operasyonlarının yetersiz kalacağını ve kara operasyonunun mutlaka olması gerektiğini söylüyoruz. Bir senedir hava saldırıları var, bizim söylediğimiz noktaya geç gelindi ama geliniyor. Ama bugüne kadar bu yönde alınmış bir karar yok, tam strateji yok işin doğrusu.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...