Gururlandıran satırlar: Bu millete ölmeye değer

Düzenleyen:
Gururlandıran satırlar: Bu millete ölmeye değer

GÜNDEM Haberleri

PKK’ya karşı 30 yıldır canları pahasına mücadele eden güvenlik güçleri ve ailelerinden gelen mektuplar, hem duygulandırdı hem gururlandırdı. ‘Bu vatan ve millet için can vermeye değer’ diyen polisler ve aileleri ‘Söz konusu vatandır gerisi teferruat” satırlarıyla kararlılık mesajı verdi.

İSMAİL SONSUZ - Adalet ve Kalkınma Partisi Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu’da terörden etkilenen vatandaşlara yardım için kampanya başlatmıştı. Halktan, belediyelerden ve sivil toplum kuruluşlarından büyük destek gören kampanya kapsamında hazırlanan paketler, bölgede canlarını pahasına mücadeleyi kesintisiz sürdüren polislere de ulaştırılmıştı. “Moral ve destek” paketlerini alan polisler ve eşlerinin gönderdiği mektuplara duygu dolu satırlar yansıdı. 

“ ZİLİN ÇALMASINI BEKLİYORUM”
 Bir Özel Harekat polisinin eşi, aynı zamanda şehit yeğeni olduğunu belirterek duygularını şu satırlarla dile getirdi: “Siz de takdir edersiniz ki zor günler yaşanıyor burada ve bu vatan kolay kazanılmadı. Teslim de edilmeyecek. Ben Özel Harekat polisi eşiyim ve sabırla her gün o zilin eşim tarafından çalınmasını bekliyorum. ‘Vatan sağ olsun’ diyorum. Aynı zamanda şehit yeğeniyim. İnşallah kara günler geçecek, ülkemiz selamete kavuşacaktır. Vatana sevgimizi, ona hizmet etmeye devam ederek göstereceğiz. Düşünüldüğümüzü bilmek güç veriyor. Ufak ama değerli hediyeniz için çok teşekkür ederiz.”
Teşekkür satırlarını kaleme alan Diyarbakır’da görevli bir Özel Harekat polisi, “Dün gece 3 günlük bir görevden sonra 12 saatliğine evime uğradım. Eşim bize bir kutu geldiğini söyledi. Kutuyu açınca ‘gerçekten bu vatan için, bu millet için can vermeye değer’ dedim. Diyarbakır Özel Harekat olarak teşekkür ederiz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı. 
Yine Diyarbakır’da görevli bir Özel Harekat polisi de, “Gönderdiğiniz hediyeler elime ulaştı. Unutulmadığımızı hissettirdiğiniz için sizlere minnettarız” diye yazdı. 
Silopi’de görevli bir Özel Harekat polisi mektubunda, “Göndermiş olduğunuz koliler Silopi’ye ulaştı. Düşüncelerinden ötürü tüm Türk halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah hepinizden razı olsun” ifadelerini kullandı. Bir başka polis de, duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Göndermiş olduğunuz hediyelerinizi aldık. Hediye bir yana bizleri düşünmeniz bile bizim için sonsuz güzellikti. Sağolasınız. Allah razı olsun. Buradaki tüm özel harekat polisleri adına teşekkür ederim. Rabbim sizleri de korusun. Söz konusu vatandır artık gerisi teferruat.” 

“BİZ BİR BÜTÜNÜZ” 
 Silopi’de görevli bir başka özel harekatçı da, “Göndermiş olduğunuz hediyelerden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Tek battaniye ile yatıyor donuyordum. Göndermiş olduğunuz yorgan gece çok makbule geçti. Emeğe geçenlerden Allah razı olsun bizi böyle günlerde yalnız bırakmadığınız için minnettarız. Vatan bütündür parçalanamaz” ifadelerini kullandı. “Türkiye doğusuyla batısıyla bir bütündür” diyerek sözlerine başlayan bir diğer polis, “O bölgedeki Müslüman Kürt kardeşlerimizi yılan ve çıyanlara bırakmamalıyız. Daha çok kucak açmalıyız. Rabbim iyilerle karşılaştırsın cümlemizi. Kötülerin de oyunlarını bozsun, kahrı perişan etsin terör illetini” diye yazdı. 

HEZİMET SATIRLARI: PKK: Halk bize destek vermedi 
Terör örgütü PKK’nın üst yönetimi tarafından kaleme alınan bir yazı, örgütün sıkışan teröristleri kurtarmak için Kobani benzeri bir girişimde bulunduğunu ancak başarılı olamadığını ortaya koydu. Bölge halkından destek göremeyen örgütün “öz eleştirilerinin” yer aldığı yazıda, “Halk Cizre’ye akmadığı için Kobani’de olduğu gibi cephane ve takviye gönderilemediği” ifade edildi. Yazıya göre, PKK başta Şırnak’ın Cizre ilçesi olmak üzere operasyonların düzenlendiği bölgelerde devlet ve halk arasındaki bağı koparmak, teröristlere takviye güç ve cephane gönderebilmek için her yolu denedi. Siyasi ve sivil toplum kuruluşu görünümündeki uzantılarına baskı yapan örgüt, sosyal medya üzerinden de “katliam yapıldığı” algısı oluşturmaya çalıştı. Yazıda, ayrıca Kobani için organize edilen “kalkışma”nın arkasında da PKK’nın olduğu açık bir dille ifade edildi. Kobani için düzenlenen yürüyüşler sayesinde, halkın arasına karışanlarla bölgeye silah, cephane ve takviye eleman gönderildiği itiraf edilen yazıya göre, Cizre için de aynı senaryo uygulanmaya çalışıldı. Bunun için “Büyük Botan yürüyüşü” yapılmak istendi ancak bölge halkı örgütün siyasi uzantılarınca yapılan çağrılara kulak asmadı. Öte yandan, operasyonlar devam ederken, çukur ve barikat eylemlerinin bölgedeki diğer illere de yayılması için talimat veren örgüt, çağrılarına cevap alamadığı illeri ise “hain” ilan etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...