Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sur’da çember daraldı!

Düzenleyen:
Sur’da çember daraldı!

GÜNDEM Haberleri

Cizre’yi teröristlerden temizleyen güvenlik güçleri Sur’daki terör operasyonunda da sona yaklaştı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası için 28 Kasım 2015’te başlatılan operasyonda bölgenin yüzde 90’ı teröristlerden temizlendi. Şu ana kadar 192 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda çemberi daraltan güvenlik güçlerince örgüt mensupları, Hasırlı ve Savaş mahallelerinde sıkıştırıldı. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü 6 mahalle ve bir caddenin belirli bölümünde devam eden operasyonda çok sayıda çukur kapatıldı, barikat kaldırıldı ve sokaklara döşenen patlayıcılar imha edildi. Teröristlerin saldırılarından duydukları endişe nedeniyle 4 bin 500’ü aşkın kişi, evlerinden ayrılmak zorunda kaldı. Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Cizre ilçesinin tamamının kontrol altına alındığını duyurdu. Dünkü operasyonlarda Cizre’de 5 PKK’lı terörist yakalandı, 7 ayrı binada 30 teröristin cesedinin bulundu. Ayrıca ilçede öldürülen terörist sayısı 654 oldu. 

PKK’LILAR KAÇARKEN YAKTILAR
Evleri, okulları, camileri mevzi olarak kullanan teröristler Cizre’den ayrılırken bu binaları ateşe verdi. İlçedeki birçok evde bu yangınların izlerini görmek mümkün. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...