Bakan Çelik sert çıktı: Kafama koyduğumu yaparım

Düzenleyen:
Bakan Çelik sert çıktı: Kafama koyduğumu yaparım

GÜNDEM Haberleri

Ekmek fiyatlarıyla ilgili kararlılıklarının süreceğini belirten Tarım Bakanı Faruk Çelik, et üreticilerinden de tavan fiyata uymalarını istedi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmek ve ette fiyatlara uymayan işletmelere tepki gösterdi. Çelik, 250 gramlık standart 5-10 bin ekmek üreten yerlerde maliyetin 61 kuruşu geçmediğini, bu sebeple 40 ilde fiyatın 75-80 kuruş olduğunu dile getirerek, "Şimdi bunun maliyeti bu olduğuna göre 40 ilde de 75-80 kuruşa satıldığına göre arkadaş sen neye göre bir liraya satıyorsun? Zulme dönüşen serbest piyasa olur mu?" diye sordu. Ekmek fiyatlarıyla ilgili kararlılıklarının süreceğini bildiren Çelik, "Soruyorum, fındık ne kadar? 9 lira. Rafta ne kadar? 40 lira. Ağaca mı çıktın arkadaş, eline çalı mı battı? Nereden geliyor bu 30 liralık kar? Bunları sorgulama dönemi içerisindeyiz. Beni bilen de bilir kafaya koyduk mu yaparız, şakası yok bu işin" ifadelerini kullandı. Et üreticilerinin de tavan fiyata uymasını isteyen Çelik, ithalat yolu ile et fiyatlarını çok rahatlıkla düşürebilecekleri ancak bunun bir çıkış yolu olmadığını söyledi. Çelik, şöyle devam etti: "Hayvan varlığını artıracak bir bakış açısı geliştirilmeli. Bir milyon ton kırmızı etimiz var, bir milyon 300 bin tona ihtiyacımız var. Açığımız belli. Dişi hayvan getireceğiz. Maliyetleri ve destekleri de destekleyerek et fiyatlarını düşürmek doğru olandır." 

Tavanı dinleyen yok
Bakan Faruk Çelik’in açıklamalarına rağmen tavan fiyatı 32 lira olarak belirlenen dana kıyma 32 ile 40 lira arasında satışa sunuluyor. Ankara'daki kasaplarda 36 lira olan dana kıymanın kilogramı Balıkesir ve İstanbul'da 40 liraya kadar çıkıyor. Tavanı 34 lira olarak açıklanan dana kuşbaşı 32-42 lira arasında, 21.8-23.3 lira olarak belirlenen karkas et fiyatları da 28 liradan tüketiciyle buluşuyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...