Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail askerleri 2 Filistinli çocuğu öldürdü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail askerleri 2 Filistinli çocuğu öldürdü

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kenti yakınlarında açtığı ateş sonucu 15 yaşındaki 2 Filistinli çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail makamlarının Filistinli yetkililere Cenin yakınlarında 2 Filistinli gencin öldürüldüğü bilgisini ulaştırdığı" belirtildi.

Öldürülen Filistinlilerin, Cenin'in batısındaki El-Arka beldesinden Nihad Raid (15) ve Fuad Mervan (15) olduğu kaydedildi.

Öte yandan, İsrail ordusu söz konusu Filistinlilerin "girilen çatışmada öldürüldüğünü" ileri sürdü.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Cenin şehrinin batısında İsrail devriye güçlerine tüfekle ateş açan 2 Filistinlinin öldürüldüğü, askerlerden ise ölen ya da yaralanan olmadığı" iddia edildi.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya baskınları nedeniyle Ekim 2015'ten bu yana bölgede gerginlik giderek artıyor. Batı Şeria ve Kudüs'ten hemen hemen her gün "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...