BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > İftarın son lokması güllaç

İftarın son lokması güllaç

Osmanlı’dan günümüze saraylar ve evlerdeki ramazan davetlerinin gözdesi ve iftar sofralarının “ağır top”larından biri olan güllaç, mukaddes ayın gelmesiyle birlikte tatlıcı raflarında yerini aldı.



ANKARA- Osmanlı’dan günümüze saraylar ve evlerdeki ramazan davetlerinin gözdesi ve iftar sofralarının “ağır top”larından biri olan güllaç, mukaddes ayın gelmesiyle birlikte tatlıcı raflarında yerini aldı. İstanbul’dan Saffet Abdullah Güllaçları’nın Satış Müdürü Erdal Arseven, herhangi bir katkı maddesi içermeyen güllacın, mısır nişastası, un ve sudan üretildiğini söyledi. Arseven, iyi bir güllaç pişirmenin püf noktalarını şöyle sıraladı: “Güllaç tatlısı, bol süt kullanılarak yapılmalıdır. Tatlısı yapıldıktan sonra güllaç yaprakları hava ile temas etmemelidir. Ilık olması gereken süt, yaprakların kabarık tarafından dökülmelidir. Güllaç, yerken ağızda dağılmalıdır. Bizce bu kadar doğal bir tatlının süslemesi de güllacın tabiatına uygun şekilde olabildiğince sade olmasıdır. En fazla ceviz, fındık, fıstık veya kiraz şekeriyle süslenmesi uygun olur.”
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT