Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK'nın sorumlusu Şanlıurfa'da tutuklandı

Düzenleyen:
PKK'nın sorumlusu Şanlıurfa'da tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın gençlik yapılanması sorumlusu Ferman kod adlı Enver G. Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi'nde tutuklandı.

Suriye’nin PYD denetimindeki Kobani kentinden Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi'ne gelirken yakalanan ve terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YPS’nin sözde 'Türkiye hamle sorumlusu' olduğu ileri sürülen Ferman kod adlı Enver G. tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PYD denetimindeki Kobani’den üst düzey bir kişinin Birecik'e kaçak olarak geçeceği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, sınır hattında geçiş yapılabilecek 12 ayrı noktada önlem aldı. Geçen cuma günü askerler, Konak Mahallesi yakınlarında sınırı geçmeye çalışan 5 kişiyi fark etti. 'Dur' ihtarı üzerine kaçmaya çalışan 4'ü Suriye uyruklu 5 kişi kovalamaca sonucu yakalandı.

Birecik İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanan şüphelilerden Suriye uyruklu 4 kişi serbest bırakılarak Suruç'taki çadır kente yerleştirildi. Şüphelilerden 34 yaşındaki Enver G.de ilk ifadesinde Suriye uyruklu olduğunu, Türkiye'ye sığınmak için geldiğini söyledi.

Çapraz sorguda gerçek kimliği ortaya çıktı

Ancak, jandarmanın çapraz sorgusu ve istihbarat çalışmasında şüphelinin gerçek kimliği ortaya çıkarıldı. Jandarmanın ortaya çıkardığı gerçeği kabul eden Tunceli nüfusuna kayıtlı Enver G., örgütte 'Ferman' kod adını kullandığını ve üniversite eğitimini bırakarak terör örgütü saflarına katıldığını itiraf etti. Irak'ta terör örgütü PKK kamplarında silahlı eğitim aldıktan sonra IŞİD ile savaşmak için Kobani'ye geçtiğini ifade eden Enver G., sorgusunda örgütün ilerleyen süreçte yapacaklarına ilişkin de bilgiler verdi.

'İLK BAHARDA TÜRKİYE GENELİNDE EYLEM YAPILACAK'

Enver G., sorgusunda havaların ısınmasıyla birlikte ilkbahar aylarında Türkiye’nin birçok ilinde çatışma ve eylemlerin yapılması yönünde talimatların alındığını, kendisinin de bunun için Türkiye’ye geçtiğini ifade etti. Jandarmadaki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen Enver G.; 'Terör örgütü üyesi olmak, silahlı eylemde bulunmak, devletin varlığını bölmeye çalışmak’ suçlarında tutuklandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...