Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Katar Dışişleri Bakanı Tani: Suriye'ye kara gücü göndermek aciliyet kazandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Katar Dışişleri Bakanı Tani: Suriye'ye kara gücü göndermek aciliyet kazandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Katar Dışişleri Bakanı Tani, Suriye’ye kara gücü göndermenin aciliyet kazandığını belirterek "Eğer Suriye’ye kara birlikleri gönderilmesine ihtiyaç duyulursa bu, koalisyonun liderliğinde olmalı” dedi.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Tani, DAEŞ ile mücadele için uluslararası koalisyon kapsamında Suriye’ye kara gücü göndermenin daha büyük bir "aciliyet" kazandığını bildirdi.

Münih Güvenlik Konferansı’nın üçüncü ve son gününde “Ortadoğu’nun yeni jeopolitiği” başlıklı panelde konuşan Tani, daha sonra soruları yanıtladı.

Suudi Arabistan ve bazı bölge ülkelerinin, DAEŞ’le mücadele kapsamında Suriye’de kara harekatına hazırlandıkları yönündeki bir soru üzerine Tani, bunun yeni bir plan olmadığını söyledi.

Katarlı Bakan, “Aslında bu uluslararası koalisyonun liderliğini yapan ABD ile planlanmıştı. Eğer Suriye’ye kara birliklerinin gönderilmesine ihtiyaç duyulursa bu koalisyonun liderliği altında olmalı. Suudi Arabistan katılmak istediğini söyledi. Geçen yıl ekim ayında bizim o dönemki dışişleri bakanımız da DAEŞ’e karşı bir girişim olması halinde bizim de destek vermeye hazır olduğumuzu açıkça ifade etti. Yani bu daha önce planlanmıştı.”

Oturumu yöneten gazeteci Lyse Doucet’in, “Şimdi bu daha büyük bir aciliyet mi taşıyor?” sorusuna Tani, “Biz öyle olduğuna inanıyoruz” cevabını verdi.

McCain’den sert eleştiri

Panelde konuşan ABD Senatosu'nun Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü John McCain, Ortadoğu’da ve Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmelerden Obama yönetimini sorumlu tuttu.

McCain, Obama yönetiminin Irak’tan askerleri çekme kararının ilk önemli yanlış olduğunu, Özgür Suriye Ordusu’nun etkili bir şekilde silahlandırılması önerisinin geri çevrilmesinin de bir diğer önemli hata olduğunu kaydetti.

ABD’li Senatör, Suriye’de çatışmaların durdurulması konusunda Münih’te varılan anlaşmayı da gerçekçi bulmadığını belirterek, eleştirdi.

Almanya’dan öz eleştiri

Federal Alman Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen, konuşmasında Avrupa ülkelerinin Suriye krizinde hatalar yaptıklarını söyledi.

Hristiyan Demokrat milletvekili, “Bizler Avrupa’da sadece Ukrayna ve Rusya’ya odaklanabilme lüksüne sahip olduğumuzu düşündük, bölgedeki gelişmelere gözlerimizi kapattık” diyerek öz eleştiride bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...