Markalı konutta fiyat artışı yüzde 40’ı buldu

Düzenleyen:
Markalı konutta fiyat artışı yüzde 40’ı buldu

Ekonomi Haberleri

Markalı ve lüks konutta fiyat artışı yüzde 22'yi buldu. Bazı semtlerde yüzde 40 fiyat artışı var ama Avrupa'daki konutların metrekare fiyatı İstanbul'un 3-4 katı...

Konut fiyatları, markalılarda daha hızlı arttı. Veriler, özellikle İstanbul'da markalı ve lüks konut fiyatlarının yüzde 22 arttığını gösteriyor. Artış oranları, İstanbul'un bazı semtlerinde yüzde 40'ı buluyor. Evdekifirsat.com Genel Müdürü Cüneyd Dişkaya, konut sektörünün hem ihtiyacı karşıladığını hem de yatırımlara beklentinin çok üzerinde değer kattığını ifade etti. Türkiye genelinde konut fiyatlarının ortalama yüzde 20 arttığını hatırlatan Dişkaya, bu oranın markalı konutta daha yüksek olduğunu söyledi. İstanbul'da 335 projeyi incelediklerini, söz konusu projelerde yer alan 181 bin konutun 57 bininin satışta olduğunu ifade eden Dişkaya, "A grubu firmalarda ortalama metrekare fiyatı 8 bin 732, B grubu firmalarda 5 bin 431 lira. Markalı konutta metrekare fiyatı 5 bin liranın üzerinde. Ortalama ise 9 bin 655 lira seviyesinde. Markalı ve lüks konutta pazar yüzde 6-7'lerde. Bu oranın yüzde 30-40'lara çıkarılması gerekiyor. Avrupa'da markalı ve lüks konutta fiyat artışları oranı bizden düşük ama, metrekare fiyatları bizim 3-4 katımız. Markalı konut üretimi devam etmeli" dedi.
YABANCI DA MARKA ALIYOR
Yabancı yatırımcının toplam konut pazarındaki payının yüzde 1'lerde, markalı konutta ise yüzde 10 civarında olduğunu söyleyen Dişkaya, "Araştırmamıza göre Avrupa yakasındaki konutlarda daha yüksek artış oranları var. İstanbul'da en yüksek artış yüzde 40 ile Sarıyer'de. Sarıyer'i yüzde 36 ile Sultangazi, yüzde 33 ile Esenler, yüzde 31 ile Büyükçekmece ve Küçükçekmece takip ediyor. Şişli ve Beşiktaş'ta yüzde 29, Tuzla Aydınlı'da yüzde 28, Kağıthane ve Bağcılar'da yüzde 27 fiyat artışı yaşandı. Beylikdüzü'nde fiyatlar yüzde 25, Üsküdar'da yüzde 24, Boğaz hattında yüzde 5, Eyüp'te yüzde 6 artış yaşandı" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...